Izvršena obdukcija, Gadafijevo telo biće predato porodici

Tanjug/FoNet

22. 10. 2011. u 06:10

Iako je ranije najavljeno da je neće biti, urađena obdukcija ubijenog libijskog lidera. Gadafijevo telo bilo izloženo u hladnjaku tržnog centra u Misrati

U SUBOTU je u Libiji, i pored oprečnih najava, izvršena obdukcija Moamera Gadafija, čije će telo ipak biti predato porodici kako bi ga sahranili po islamskim običajima. I dok se čuju različite verzije o ubistvu libijskog lidera, koji je bio izložen u hladnjaku jednog tržnog centra u Misrati, sa sa svih strana stižu komentari da bi trebalo da se utvrdi kako je nastradao Gadafi, a najviši zvaničnici planiraju da u nedelju u Bengaziju proglase oslobađanje Libije. 20:15 U NEDELJU PROGLAŠENJE OSLOBOĐENJA

TRIPOLI - Najviši zvaničnici libijskih prelaznih vlasti planiraju da u nedelju u Bengaziju, centru anti-vladinog pokreta, proglase celu zemlju oslobođenom, što bi omogućilo početak procesa formiranja nove vlade. Predsednik prelazne vlade Mahmud Džibril najavio je i da bi za osam meseci trebalo da se održe prvi izbori, na kojima će građani birati članove nacionalnog saveta koji će izraditi nacrt novog ustava.

***************************************************

19:45 IZVRŠENA OBDUKCIJA, GADAFIJEVO TELO BIĆE PREDATO PORODICI

TRIPOLI - Obdukcija tela Moamera Gadafija izvršena je danas u Misrati, rekao je za Bi-Bi-Si jedan zvaničnik nove vlasti i dodao da će telo bivšeg libijskog lidera biti predato njegovoj porodici.

Sahrana Moamera Gadafija odložena je, jer zvaničnici nisu mogli da se slože šta da urade s njegovim telom, dok su Ujedinjene nacije i porodica bivšeg libijskog vođe tražili punu istragu o njegovoj smrti.

Vojni komandanti novih prelaznih vlasti u libijskom gradu Misrati izjavili su ranije da obdukcija tela ubijenog Gadafija neće biti izvršena, uprkos tome što još nije u potpunosti razjašnjeno kako je on preminuo.

**************************************************

15:54 BEZ OBDUKCIJE GADAFIJEVOG TELA, ISTRAGA O SMRTI U TOKU

MISRATA, BENGAZI - Vojni komandanti novih prelaznih vlasti u libijskom gradu Misrati izjavili su danas da neće biti izvršena obdukcija tela ubijenog dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera Gadafija, uprkos tome što još nije u potpunosti razjašnjeno kako je on preminuo.

U međuvremenu su se međutim pojavile nove tvrdnje o okolnostima pogibije svrgnutog libijskog lidera - pripadnik pobunjeničkih snaga iz Bengazija Sanad al-Sadek al-Ureibi (22), koji kaže da se pridružio borcima u Misrati kada su krenuli u napad na Gadafijev rodni grad Sirt, na video snimku postavljenom na Internetu, tvrdi da je lično zarobio Gadafija i dvaput pucao u njega, smrtno ga ranivši. S druge strane, pobunjenici iz Misrate koji su učestvovali u opsadi Sirta navode da Gadafija nije ubio nijedan od njih.

***************************

13:29 GADAFIJEVO TELO IZLOŽENO U HLADNJAKU TRŽNOG CENTRA U MISRATI


MISRATA - Krvavo telo ubijenog dugogodišnjeg libijskog vođe Moamera Gadafija izloženo je u hladnjaku tržnog centra u Misrati, dok vlasti razmišljaju šta da urade sa njim, javila je danas agencija AP. Žitelji Misrate u dugačkim redovima su čekali da vide Gadafijevo telo, koje se nalazi na madracu na dnu ispražnjenog hladnjaka u lokalnom tržnom centru. Muškarci, žene i deca su se slikali pored tela, a čuvari su čak organizovali posebne posete za porodice i pojedince, preneo je AP.

Gadafijevo telo je otkriveno do pojasa, njegov torzo i ruke su krvavi, a vide se prostrelne rane na grudima, stomaku i sa leve strane u predelu srca.

***************************************************

09:06 GADAFI IZNEO IZ ZEMLJE VIŠE OD 200 MILIJARDI DOLARA

LOS ANĐELES - Ubijeni libijski vođa Moamer Gadafi tajno je izneo iz Libije i u inostranstvu investirao više od 200 milijardi dolara, dva puta više nego što su ranije procenjivale vlade zapadnih zemalja, piše list Los Anđeles Tajms. Pozivajući se na neimenovane visoke libijske zvaničnike, list piše da je američka administracija bila zaprepašćena kada je u proleće otkrila da libijski režim ima 37 milijardi na računima i novca investiranog u Sjedinjenim Američkim Državama, preneo je AFP.
U vesti se navodi da je američka administracija odmah zamrzla ta sredstva kako ih Gadafi i njegovi saradnici ne bi mogli koristiti.

Vlade Francuske, Italije, Engleske i Nemačke do sada su preuzele kontrolu nad još oko 30 milijardi dolara do koji su došli iz Libije.

Tajms piše da su dodatne istrage američkih, evropskih i libijskih stručnjaka, otkrile da je Gadafi godinama tajno slao u inostranstvo još na desetine milijardi i povoljno investirao u skoro svakoj većoj državi, uključujući dobar deo zemalja na Bliskom istoku i jugoistoku Azije. Dobar deo tog novca uložile su institucije libijske vlade, kao što su Centralna banka Libije, Libijska investiciona uprava, Libijska inostrana banka, Libijska nacionalna naftna korporacija, Libijska agencija za ulaganja u Afriku, piše list.

*********************************************

06:10 PORODICA TRAŽI TELA UBIJENIH

DAMASK - Televizijski kanal "Arai" sa sedištem u Siriji, koji je podržavao Gadafija tokom oružanog konflikta, objavio je u petak veče saopštenje porodice svrgnutog i ubijenog bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija u kome se traže tela Gadafija, njegovog sina Motasima i drugih koji su u četvrtak ubijeni kada je zauzet Sirt.

"Pozivamo Ujedinjene nacije, Organizaciju islamske konferencije i Amnesti Internešenel da primoraju Nacionalni prelazni savet da preda tela mučenika našem plemenu u Sirtu i da mu dozvoli da obavi ceremoniju sahrane po islamskim običajima i pravilima", kaže se u saopštenju koje prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (137)

Siniša

22.10.2011. 10:19

I hoće li sada zapad da vrati Libiji tih 200 milijardi??? Neće naravno, popapaće to među sobom. I ko je onda tu glavni lopov??? Naravno zapad.

Miroslav

22.10.2011. 10:24

Nije izneo nego investirao. A za samo nekoliko godina te investicije ce nestati a Libija ce biti duzna te pare.

MiRo LDP

22.10.2011. 10:27

Nema veze što je bio jedan od najvećih zločinaca na svetu. Nema veze što je bio jedan od najvećih kradljivaca, prevaranata, lopova na svetu. Patriote iz Srbije će ga uvek podzavati i ceniti... jer su i sami isti takvi.... borci za iste "ideale". Ali, moje patriote, ne zaboravite da će mozda i vaš kraj biti isti takav.

Filip Jovanovic

22.10.2011. 10:34

@MiRo LDP - Miro, Gadafi je otisao na onaj svijet ciste svijesti i obraza, nije izdao svoj narod nego njegov narod je izdao njega. Isto kao Rusi sto su izdali svog cara, a Srbi Drazu i kralja, Libijci su izdali svog vodju! Pocivaj u miru pukovnice!

Sale

22.10.2011. 12:38

@MiRo LDP - Da je bio gay i narkoman, imao bi tvoju podrsku. Sada idi gledaj kako luconose demonkratije naplacuju svrgavanje diktatora. Ako imas dve ciste u glavi, sve ce da ti bude jasno.

Nenad Jankovic

22.10.2011. 10:28

Covek je investirao ili izneo, budite jasniji. Obama je zaduzio dodatnih 1500 miijardi, EU dala grckoj 500 milijardi, za mnogo kraci period.

peedja

22.10.2011. 10:42

OOOOOO,ko je ovde lud .TAJNO IZNJEO 200 MILIJARDI DOLARA.Pa ovo je vrijedjanje inteligencije,to samo pokazuje kako funkcionise DEMOKRATSKI sistem.Koje su to rupe kad ti neko u drzavi radi s 37 milijardi a ti "nemas pojma",ja sto se Ameri prave ludi...

Kole

22.10.2011. 10:50

Uskoro ce kolonizatori javiti kako je Gadafi pio krv, mozda cak i da je bio ljudozder, nista ne brinite. Saznacemo kakav je to zlikovac bio. A milijarde, slicno kao sto je navodno i Milosevic odneo na Kipar, pa ih onda kobajagi Dinkic tamo trazio.Celu pricu smo vec i culi i videli.

srpsko

22.10.2011. 10:50

To je tacno isto kolko je tacno da su Srbi pobili sto hiljada siptara prije napda NATOa.

bronko

22.10.2011. 11:02

francuska,italija,engleska i nemacka vec preuzele kontrolu nad 30 miliona...pa ovaj naslov bi trebao da glasi 200 MILIJARDI DOLARA SU ZAPADNE ZEMLJE DUZNE LIBIJI...A opste je poznato da ubija onaj koji duguje a ne onaj kome duguju

antiprotivan

22.10.2011. 11:03

Čuj "tajno izneo"??? Pa nije toliki novac kutija šibice da bi bilo moguće tajno izneti... očigledno je čija je propaganda... ko još veruje u deda mraza?? Nema kraja senzacionalimu u medijima koji srozavaju iste na nivo primitivizma. Na stranu sada izvor informacija, u pitanju je način na koji se plasira i menja teza u cilju obmane i zauzimanja "prihvatljivog" stava u cilju pravdanja čina zverskog otimanja demokratskog sveta... a mi smo svi veverice.

MatijaBG

22.10.2011. 11:04

Lopovluk sa obe strane.Gadafi je otimao nacionalno blago svoje zemlje i svog naroda i trosio na budalastine po svetu,a Zapad sad pokusava oteti novac naroda Libije,oteti po drugi put.Novac koji Gadafi oteo od sopstvenog naroda treba uloziti u obnovu Libije.Samo tako ce Zapad i svet pokazati opravdanost ubistva Gadafija!

dan osman

22.10.2011. 17:06

@MatijaBG - a šta je Gadafi uradio po pitanju prava homoseksualaca u svojoj zemlji ? To ti nama Matija Pričaj. Ti se u tu tematiku dobro razumeš.

lolzinjo

22.10.2011. 11:04

Pa koliko je bio na vlasti ? Covek je imao i svoje kompanije pa cak ijako se igrao sa tudjim novcem u pocetku vratio ga je ! Dok ovi nasi politicari su ukrali 5 puta vise love al nisu nista uradili !!! Cekaju trenutak da klisnu ukoliko padnu na izbore a ako prodju krademo jos 4 godine i lazemo se zajedno !

MRLE

22.10.2011. 11:09

Drzava koja ima 200 milijardi da investira po svetu je po meni mocnik.Izgleda da je gospodin Gadafi pretendovao da postane lider u tom regionu pa i sire .Bio je na korak do cilja,ali u ovom slucaju Evropa to nije dozvolila i uz pomoc stratega iz daleke Amerike odradise posao na vidljiv i besraman nacin. Libijska nafta je za Evropu veliki resurs i ne zeli da zavisi od ruske koja je po kvalitetu losija,a verovatno ima I istine u prici da je Gadafi trazio povracaj duga od zapada i VRATSE MU.

stole

22.10.2011. 11:16

Jos jedan diktator manje.Hvala Bogu...Ubica svog naroda,tiranin i pljackas kao i svi diktatori u istoriji.Svima su im slicna zlodela prema narodu.Narod mu je i presudio,jer je umislio da nemoze ni posle 42 godine vlasti da se odlepi od fotelje.Niko nam nije kriv sto Mi srbi nemamo tu petlju,zato i zivimo ovako..E pa ima naroda koji imaju dostojanstvo.Zelim svu srecu libijskom narodu,dali su mnogima lekciju kako se to radi.Upornost,hrabrost,istrajnost...

Dragan

22.10.2011. 11:44

@stole - Stole, koga su NATO i Amerikanci usrecili. Razrusili su im zemlju, dokopali se naftnih polja i sad ce da im daju na kasicicu. Ti "revolucionari" misle da su se za sebe borili, nazalost, naftnim poljima oni nece imati pristupa. to se Gadafija tice, jeste bio diktator, ali je bio pragmatican i objektivan politicar kad je bio u pitanju raspad SFRJ. Cak je Muslimanima savetovao da idu sa Srbima. Da su ga poslusali, do rata u BiH nebi doslo. Licitiranje o oznetim parama je cista propaganda.

dragaN

22.10.2011. 12:17

@stole - @stoleHa ha ha, al me nasmeju ovakvi. Da ne ispadne da podrzavam diktatore, ali mi nisu jasni ovakvi umovi koji i posle svega sto nam se desilo veruju u propagandne lazi. Ni manje ni vise nego 200 milijarde! Nije mi krivo sto me lazu, al mi je krivo sto misle da sam toliko glupo da verujem. Na zalost ima onih koji veruju. I sta mislis Stole, posto su Ameri pronasli te pare, oce ih vratiti Libijcima. Ah, da, stidljivo napomenuse da su te pare ustvari investicija drzavnih institucija Libije.

Ratko,banjaluka

22.10.2011. 18:42

@stole - stole kad imas petlju,ajde protiv te diktature sto tebe muci.

2fast

22.10.2011. 21:39

@stole - Mozda ga muce nasi i vasi ratni zlocini po BiH, pa bi zeleo da takve diktatore otera na smetliste istorije.

Aleksandar Laban

22.10.2011. 11:41

jeli neko video te silne milijarde ili kao i Sloba nabedjuju, onda sam i ja cuo da je Gadafi celu jednu rafineriju i busotinu prebacio u depo u sef u banku,to vam je ljudi klasicna propaganda

Naisus

22.10.2011. 11:42

xaxaxa ima 200 milijardi ali u dugu, doslo vreme da se vrati i aj bolje da ga skinemo nego dugove da vracamo... 

Mimar

22.10.2011. 11:49

Zapad je poznat po svojoj propagandi lazi, setimo se samo Mubarakovih 80milijardi US dolara. Telo Gadafija je u Misrati u kamionu-hladnjaci i rulja s kamerama oko njegovih posmrtnih ostataka. Nato je izvrsio 26 156 akcija nadLibijom.i sada ce "viteske" zemlje da uspostave racun Libiji za svoje usluge.Sada ce ta zemlja biti demokratska i suverena i nece nikako biti u vazalnom ikolonijalnom odnosu prema Zapadu. Malo morgen!

Slavica Desnica

23.10.2011. 00:15

@Mimar - Kad bih mogla više puta da glasam za ovaj komentar!!!!!!!!!!!!!!!!!! Strašno kako ti pobunjenici-borci urlaju kao drogirani, oko ranjenika, užas za medije koliko poga prenose ili dodaju ...filuju..

sreto

22.10.2011. 11:54

Eeeee moji naivci, cije? i od koga vi prepisujete izjave? To je po istoj "semi " kao i uvijek kad zlikovci I ubiju nekog drzavnika koji im nije po volji. Zar nisu tako pisali i za Milosevica? Pa nigdje ne pronadjose te "silne" milijarde!!! Jos jedanput ponavljam: Zapadni mediji, zapadne vlade odnosno zapadni politicari znaju tako dobro da lazu da i sami misle da je to istina.

C-Gorac

22.10.2011. 12:36

@DEJO - kako mogu imat postenja prema osobama koji su stotinama hiljada ljudi ubili za svoje licne interese !!!!! ????pfuiiii nek gore tamo gdje im mjesto

Dejan

22.10.2011. 14:09

@DEJO - Lepo mozes kao i Angela Merkel koja Angoli prodaje ratne brodove a na vlasti je diktator dos Santos vec preko 32 godine pobio ko zna koliko hiljada svojih sunarodnika ali to trenutno nikoga neinteresuje dokle god dobro saradjuje i kupuje na zapadu.

Asgard

22.10.2011. 12:27

Pretpostavljam da je ova informacija jednako verodostojna koliko i ona da je Sadam Husein imao biolosko naoruzanje!! Ovo bi, verovatno, trebalo samo jos vise da ga ocrni u ocima onih koji olako veruju zapadnim medijima!!

darko

22.10.2011. 12:27

sad ameri mogu samo da lazu,po obicaju,svaki dan izlazi novi snimak gde se vidi da su masakrirali coveka,bez suda,bez pravde,tako to radi ta americko-engleska demokratija,brzo ce libijci u to da se uvere..

Obama

22.10.2011. 12:31

Odkud nadjose bas 200mil. Pa toliko mu je samo Francuska i Americka korporacija za eksploataciju nafte dugovale i kad je htio da prekine saradnju sa njima onda su ga likvidirali.Sramno likvidiranje a vi novinari jos podrzavajte Zapadnu propagandu i vrsite prepiske iz njihove ubilacke propagande.

bogdan bojanic

22.10.2011. 12:38

Vidim....Srbi ''placu i naridaju'' za Sadamom a ja,koga Sloba posla na mrski Zapad,placem i naridam za Srbijom......Srbijom koja mrzi Zapad a voli diktaturu...Srbijom,cija bi se velika vecina odmah iselila trajno na Zapad....Srbijom,ciji Romi plivaju preko Dunava u Rumuniju...Srbijom,koja godisnje dobiva milijarde dolara od nas sa Zapada...Placem za Srbijom koja ide kroz svet sa crvenom maramom na ocima....progledaj Srbijo...skini povez sa tvojih divnih,uplakani ociju...progledaj!!!!!

Bojan

22.10.2011. 12:49

@bogdan bojanic - Srbija je dobila 1.5 milijardu dolara za godinu dana. A ti koji živiš tamo ne smeta ti da taj zapad ubija srpsku decu. To je nebitna informacija. Važno je da si ti pametan

MatijaBG

22.10.2011. 12:57

@bogdan bojanic - Ne znam o kakvoj Srbiji pricas.Ovo sve pisu ljudi koji nemaju veze sa Srbijom,cak Beograd videli nikad nisu.U Srbiji je danas malo hladno,vikend,ljudi normalano idu gradom.Niko ni reci o Gadafiju,Kosovu......Srbija je skinula povez s ociju,ali povez dreze oni kojima je Srbija matica i misle da cemo u provaliju s njima zbog njihovih problema u nama susednim zemljama.Sto pre shvate da Srbija nije ono sto je bila za vreme Seselja i Mil.vec buduca clanica NATO pakta i EU,bolje za njih!

darko

22.10.2011. 13:15

@bogdan bojanic - o cemu ti matija pises ovde,prvi ti nikad u Beogradu nisi bio,lazno se ovde predstavljas posto su te sa hrvatskog portala sutnuli pa si onda nasao maglu ovde da prodajes i zasmejavas ljude sa svojim nebulozama..

mira

22.10.2011. 13:34

@bogdan bojanic - Dragi moji. U celom svetu je malo hladno za obican narod. Zapad jos nikome nije dao novac na poklon. Ako su nam poklonili milijardu onda su 60 milijardi dobri od nas. Pogledajte "Tezinu lanaca" Citajte malo o globalnoj mobilizaciji i globalnom centralizmu. I za Tita su rekli da je diktator, a ovi nasi nista ne sagradise vec sve od Tita (diktatora) sto je omogucio ovom narodu prodase i unistise. Zapat nam uzima sve, ali pravi maretinski privid da ti daje sve. "Price iz vremenske omce".

Dejan

22.10.2011. 14:13

@bogdan bojanic - E da ti kazem nesto mnogo si plitak ti stalno pricas Beograd ovo Beograd ono pa nije Srbija samo Beograd iako sav Srpski olos to si u pravu zivi u Beogradu. A to sto mislis da ce da nam bude bolje kada udjemo u EU to vidim koliko je dobro Bugarima i Rumunima prosjaka i lopova na svakom cosku.

pingowsky

22.10.2011. 14:30

@bogdan bojanic - Ma, sve on razume dok je njegovim guzovima toplo. Sram ga i stid bilo ! Od njega Srbija "dobiva" nesto ? Hvala mu ! Od njega ne bih uzeo ni aspirin , a gde li nesto drugo ? Dobiva on napad inteligencije od to malo dolara koje je zaradio rmbajuci za kiriju , pa sad misli da ima pare i da moze da pametuje !

mikibg

22.10.2011. 15:05

@bogdan bojanic - Opet se ti Matija pravis pametan, nadam se da si video moj odgovor na tvoj komen.juce i opet cu ti reci,asta la vista:)A sto se tice Gadafija, oni su njega ubilo zato sto ta amerika i francuska itd..duguju libiji stotine milijardi dolara za naftu,a sad ce platiti corak, samo je to bio interes, a sto se tice Srbije i Kosova sto ga spominjes, e tu treba da posetis jednu ustanovu, i objasnio bih ti mnogo toga ali znam da ovi iz redakcije nece to objaviti...

xy

22.10.2011. 16:07

@bogdan bojanic - Hahahahahahahahahahahh... Svaka Vam čast na ovom komentaru. ..."Napad inteligencije"; hahahahahahahahh... Da se nasmeje čovek, i kad mu nije do smeha.

dan osman

22.10.2011. 16:27

@bogdan bojanic - a ni reči da kažeš o pravima homoseksualaca. Stvarno nema smisla.

MatijaBG

22.10.2011. 17:11

@bogdan bojanic - Darkicu,kako ti zivis sad bez svog Moamera,a tolikosi emnergije ulozio za njega.Inace da ti kazem da ti kao izbeglica preko Drine koji radi u Holandiji,lepse bi se proveo u Zagrebu nego sa nama koji smo rodjeni beogradjani,evo ja ti to prijateljski kazem.nemas pojma kako mi iz Beograda gledamo na Vas!

gadafi

22.10.2011. 12:41

Pro-pa-gan-da !!!!!Ali iskreno ocekujem da za par meseci objave da je izneo oko bilion dolara,imao nuklearnu bombu i planirao napad na white house i ajfelov toranj!!!!!

Bojan

22.10.2011. 12:51

Amerika je prosto bila zaprepašćena tako da je morala što pre da reaguje i da počne sa ubijanjem libijskog naroda. I pod hitno je ta sredstva zamrzla i preusmerila u svoj budžet.

Kosta

22.10.2011. 13:00

Novinari, ajde se bavite istrazivanjima umesto prepiskom. Zaradite vase plate, Resavska skole je u manastiru Manasija, a ne na Trgu Nikole Pasica. Price o ovom coveku, koji je od postinje napravio oazu, ne treba prepisivati sa CNN-a, vec treba da posaljete nekoga u Libiju da pita narod sta misli o svemu. Ako je stvarno i naredio ubistva stotina protivnika, da bi milioni ziveli u oazi, onda je to, po mom misljenju, savrseno opravdan gubitak. Ili kako bi zapadni umovi rekli, kolateralna steta.

Prava Opozicija

22.10.2011. 13:50

@Kosta - Pa na srecu kao sto se vidi i iz prepisivanja, pametan covek za razliku od zapadnog coveka moze shvatiti o cemu se radi. Zapadnim fasistima je smetalo sto Gadafi ulaze novac i ostvaruje profit za razvoj svoje zemlje. I naravno da je imao i licne koristi.

vuk

22.10.2011. 13:01

ako neko tajno iznosi novac, on ga stavlja na sifrovan racun a ne kupuje akcije na ime Libijskih institucija.Pre ce biti da se radi o domacinskom poslovanju.Visak novca ulagan je u profitabilne kompanije i to je ono sto boli Zapad. Sve pametne vlade ulazu u akcije (Kina,Norveska...) mada posle ovakvih poteza gde se to jednostrano zamrzava ostaje veliko pitanje kako ce biti u buducnosti. Libija nije dugovala ni jedan cent MMF-u , a sada je u poziciji da mora da moli zapad za isplatu plata...

mima

22.10.2011. 16:27

@Bogosavac Momir - Hej Momire,pa mi vise nista i nemamo...sve sto je nekad bilo unistili su...

Delija BG

22.10.2011. 14:29

Šteta što se ne dokopa Srbije i preuzme Zvezdu ,pa da konačno osvojimo titulu i kupimo pehar LŠ i Maršala Tita da zauvek stoje na Marakani.

MEXO

22.10.2011. 14:54

Gomila lazi i gluposti.Sami sebi skacete u usta ,prenoseci zapadnu propagandu.U samom tekstu se vidi da nije Gadafi iznio ni dolara,nego je ulagano u akcije itd.,kao sto to rade i svjetski okupatori,ubice i zlotvori,koji mu ni mrtvom ne daju mira ili vi novinari jos njeste dobili zasluzene nagrade za prenosenje medijskih lazi,pa nastavljate sluganski prepisivati?!

Milan,konobar

22.10.2011. 15:17

Ako budem ispunio kriterjum,Predlažem novom libiskom ' 'demokratskom'' rukovotstvu da zarad bržeg prikjulčenja Evropi i EVORATLANSKIM INTEGRACIJAMA da uzmu u državnu vlast uvezu LJUDSKI POTENCJIAL IZ MONTENGERA.Budući da smo mi sa njima biil u zajednici a oni crnogocri su sad bliži Evropi nego mi srbi mada i mi imamo njihov crnogorski kadar u vrhu držvane vlasti.Pa se moramo zapitati; Kako je to moguće?

Владимир Ђилас

22.10.2011. 15:54

И Ханибал је био злочинац за Римљане.

2fast

22.10.2011. 17:01

@voja - Ove slike su uzasne. Ali kada se seti i u Srbiji je bilo za iznajmljivati u videotekama snimanje smaknuca dece od strane Scorpiona iz Srbije. Taj snimak ubistava i izivljavanja nad decom konacno je dospeo u Hag. I to je bilo jezivo i uzasno, i to na 100-tinjak kilometara od Beograda. Pa se vecina u Srbiji pravila luda. A sada se kao civilizovano zgrazamo nad ovim u Libijii. Smesno.

2fast

22.10.2011. 20:10

@voja - Ako si prati sudjenje Scorpionima u Beogradu, kaseta je bila dostupna u jednoj videoteci u Sidu (Vojvodina).

srban

22.10.2011. 16:04

Koliko vidim, hrvatijaneri i njihova nova braća Š-Gorci su protiv Gadafija, samo zato što su Srbi za...Koji kompleksaši...

Istinska Crna Gora

22.10.2011. 16:33

Nekoliko puta mi nije dozvoljen komentar! Vjecna slava i hvala velikom prijatelju Jugoslovenskih naroda koji pogibe od kukavicke i izdajnicke ruke!

SAD propada definitivno!

22.10.2011. 16:42

"list piše da je američka administracija bila zaprepašćena" Ali pozitivno zaprepascena, odmah su zaratovali proglasili vlasnika miliarde dolara kriminalcem uzurpirali mu novac i pokrili rupicu njihovog 15 bilione dolara teskog duga. Gadafi je planirao da proda obveznice koje su mu zamenili za ulje a ispalo je da je suplja investicija. To bi im unistilo napor da se i dalje foliraju ko sigurna zemlja za investicije od kojih zive parazitarno!

gorski

22.10.2011. 16:55

Lep "lov zapada"! Puk. Gadafija ubiše, zamrznuše Libijske pare, 200 milijardi dolara i ko zna još koliko? Sada pomažu "prelaznu" libijsku vladu sa 20 milijona dolara (a to je 1000 puta manje nego što im je "priznati ratni plen") i trube na sav glas kako pomažu "demokratizaciju" Libije! Eto njihove slike i prilike. Zato nama teško ide put na zapad, i zato nam samo oduzimaju teritoriju, jer pare ne mogu, nemamo ih!

dane

22.10.2011. 17:12

Nikada te zaboraviti nećemo kao Jugosloveni i narod iz Srbije. Ti koji si kao i mi stao u borbu protiv fašizma i neokolonijalizma sila zapadne osovine čuvajući svoj narod od ropstva koji ih čeka. Nečista sila je veoma jaka i nahuškala na bratoubilački rat tvoj narod tako da neka im bog oprosti. Ti si zaslužio nebesko carstvo i neka se sveti ime tvoje. Počivaj u miru i neka ti je večna slava i hvala...

Istorija

22.10.2011. 17:49

Nekada davno u istoriji jedan narod je vikao krv njegova na nas i našu decu , to je bio početak kraja. Cela ova situacija neodoljivo podseća na to

nikos

22.10.2011. 18:21

Pita djavo Slobu u paklu: Poznajes li ti nekog Gadafija?Sloba odgovara: aaa da da da Gadafi moj dobar drugar..."

вук

22.10.2011. 18:47

Доста више тог холивудско-некрофилског сензационализма! Честити остатак људског рода стиди се ових дана варварства и дивљаштва наци-НАТО и његове пустињско-квислиншке пешадије!

2fast

22.10.2011. 19:31

@вук - Pa kada se mi budemo stidili Ratka Mladica, Milosevica, Karadzica i ostalih zlocinaca i ubica, mozda se i oni ugledaju na nas pa se pocnu stideti.

srbin sa kosova

22.10.2011. 19:26

gadafi nekatije bog sa tobom i sadsi otiso herojski kod naseg heroja slobu iuvecete biti vecno u nama jerste branili svoj narod aovi placenici od amerike sadce da zive ko sto mi srbi zivimo posle smrti milosevica pocivajte u miru pukovnice ////

Igor Katana Ub

22.10.2011. 19:31

Nekrofili bolesni,varvari bedni,kome je pala na pamet takva bolesna ideja a ko je taj roditelj koji moze da odvede sopstveno dete da gleda to,igrati se i sa njegovim posmrtnim ostatcima i to na takav nacin je za mene cist varvarizam,takve treba ispisati iz ljudskog roda!!!Gde ste Ameri da im kazete da se to tako ne sme raditi ili ste vi dobili ono zbog cega ste i zapoceli sve ovo citaj naftu,pa vas sada vise ovi varvari koje ste doveli nasilno na vlast ne zanimaju,docice vam oni sutra u avionima

Sale

22.10.2011. 19:32

Iskreno mi vas je zao Libijci. Na zalosti niste ni svesni sta ce da se dogodi posle ove kolektivne onanije. Pukovnice zasluzili ste bolju smrt.

pedja

22.10.2011. 19:36

Netreba kukati nad palim borcima treba se aktivno ukljuciti u borbu protiv Amerike i njenih marionetskih rezima pocev od naseg rezima treba ih na svaki nacin rusiti sva su sredstva dozvoljena kao i njima

Igor Katana Ub

22.10.2011. 22:22

@pedja - Potpuno se slazem sa vama,od negde se mora krenuti,rusiti ih svaki dan milimetar po milimetar i jedan dan ce se kolo poceti okretati takvom brzinom da ga vise niko nece moci zaustaviti,ovo sto oni rade na celu sa SAD pocinje da lici na srednji vek ovo da mi je neko pricao pre par godina smejao bih se!!!Varvarizam se vraca na velika vrata predvodjen SAD-om!!!

Feniks

22.10.2011. 23:06

@pedja - Nisu odgovorni vojnici NATO nego oni koji i Ameriku muzu , kao kravu koja ce uskoro da ugine.Oni koji stvaraju mizeriju u svetu , nemaju dom i nemaju drzavu.Smatraju da je ceo svet nas.Bankari su njihovi , odnosno sav novac sveta.Oni huskaju naciju na naciju a zaduzuju i jedne i druge.Amerika je propala , samo da se to kaze narodu.Na zalost , izrodila je toliko ubica , da istorija nece moci da ispise zlodela na milion stranica.Drzava u kojoj 50 miliona ljudi zivi na tackice , je propala.

Pedja Doboj

22.10.2011. 20:10

Eto nestade ga, po jednoj verziji heroj po drugoj diktator i mogu se imena nizati u beskraj, a sada dajte lovu nazad da se stabilizuje stanje u drzavi. Iako sam ja misljenja da su htjeli vratiti lovu u drzavu nebi ni bilo krvoprolica .

fole

22.10.2011. 20:26

Ma kakvih pet godina,vec za par mijeseci eto njih po kredite da isplate budzetske potrosace.

Petar

22.10.2011. 20:29

Kakav cinizam od strane medjunarodne zajednice da se sada izmire svi i krenu dalje kao da nista nije bilo, a oni ce da im pomognu. Uzasno kakvi su to zlocinci. Pa to nema ni kod dece da se potuku i zaborave, a ne da pobijes celu porodicu (neki sinovi su mu takodje stradali) kao boljsevici Nikolaja pre 100 godina. Sve se vraca i placa, pa ce i tim americkim, britanskim i francuskimm predsednicima zaigrati mecka pred vratima - kad, tad, kad, tad, kad, tad...sat otkucava.

Бранко

22.10.2011. 20:47

NATO su ubice i nisu to samo jednom pokazali sirom sveta. Nas vojni i politicki vrh koji se zalaze za ulazak u NATO treba da o tome pita narod na referendumu. Ako oni hoce da se druze sa ubicama srba srpski narod ima pravo da nece. Kod nas od davnina ima izreka "s kim si onakav si" i "ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju"

dobrovoljno

22.10.2011. 23:00

@Бранко - Nicija nije gorjela do zore,sto bi rekao nas narod. I velika rimska imperija je propala,pa ce tako i NATO i Ameri

OTAN

23.10.2011. 06:44

@Бранко - Ma nece oni da se druze i bore za njihov racun, vec to spremaju nasoj deci. Lako je onima koji stalno traze ulazak u NATO kad' decu nemaju.

milos

22.10.2011. 21:15

Cestitke na oslobodjenju prijateljskom Libijskom narodu. Gadafijeva smrt treba da se istrazi i da se kazne pojedinci koji su svojim postupkom mogli da ukaljaju ugled revoluciji....Podrzavam predaju tela porodici...

milan

23.10.2011. 00:07

@milos - Na cemu im cestitas? A cestitam i ja tebi ako mozes sve ove slike uzasa da gledas. Ovi snimci nisu jedini, ti "pobunjenici" su se pokazali vise puta kao najgora rulja i neljudi ... zveri! A takav narod i zasluzuje vodjstvo kakvo ce vrlo brzo dobiti. Od istih onih koji su sve ovo organizovali i koji su narucili javno ubijanje pred TV kamerama. Te price o "istrazi" , "neodgovornim pojedincima" i "ugledu revolucionara" ostavljaj na CNN-u, BBC-u i drugim glasilima civilizovanog i demokratskog sveta.

@ milos

23.10.2011. 08:57

@milos - Ti si proizvod novog svetskog poretka a odrastao si na modifikovanoj hrani.

milos

23.10.2011. 15:52

@milos - Mi ne znamo koji su nasi interesi, a pravimo se da znamo bolje od Libijaca koji su njihovi...dosta demagogije, zlocin ima ime i prezime i kao takav treba biti kaznjen. Iskreno se nadam da ce zversko ponasanje nad ratnim zarobljenikom (Gadafijem) biti osudjeno!

mm

23.10.2011. 02:50

@maximus - @Antonis dragisa.... za tvoju informaciju Kina polako preuzima kormilo.

PERUN

23.10.2011. 04:07

@maximus - Ne budi naivan ;Rusija je njihova zar ne vidis ko su najbogatiji Rusi a sto se tice Kine zar mislis da su slucajno iz "kulturne revolucije" postali najjaca ekonomska sila. Odakle novac? Prati put novca i sve ce ti biti jasno.

baunti

23.10.2011. 05:51

@maximus - Nikada, brate, i one su pod istom kapom. Pa vidis i sam da se sve nesto kao natezu sa zapadom, a niko nista nikad ne reaguje. I ono sa Gruzijom je bilo da se zamazu oci svijetu preko ledja Gruzijaca i Osecana, i na kraju tresla se gora...

zoran2

25.10.2011. 19:04

@maximus - pročitaj knjigu UMETNOST RATOVANJA i sve će ti biti jasno zašto Kina i Rusija ĆUTE...

Feniks

22.10.2011. 22:50

Na yahoo, danas , ni reci o pogibiji Gadafija ali....najvaznije pitanje..Gde su 200 milijarde dolara.E pa zelim im da ih nikad ne nadju.Jedna jedina drzava na svetu koja je bila suverena i 100 podsto samostalna je pala.NWS moze da muci i ubija koga stigne.

Feniks

22.10.2011. 23:37

Koliko je male dece poginulo u bombardovanju?Aisha Gadafi je izgubila bracu , muza i dete i zaklela se da ce nastaviti borbu u Libiji.Amerikance ne interesuju popbijen adeca , raorene familije vec novac.Gadafi je novac uvek drzao u Libijskoj banci a sada , zna samo njegova familija.Jedna zelja mu je bila da ujedini Afriku i poboljsa zivot Afrikanaca.Zveri su "morali" da ga ubiju a sledeci je Iran , tada nastaje NSP.Do sada smo svi redom bili u zatvoru a od sledece godine u koncetracionom logoru.

KRSTAŠKI RAT

22.10.2011. 23:47

Ovaj rat se baš zahuktava! Ko je sledeći, gde ima dobra prilika za pljačku?)

Branko

23.10.2011. 07:12

@KRSTAŠKI RAT - Sledeci na listi je IRAN pa Sirija i kad se napravi obruc oko Rusije oni su na redu,prave istu gresku kao SSSR pre drugog svetskog rata mozda im tako i treba jer Rusi vode kurvinsku politiku bore se samo onda kada se izvrsi napad na njima ali tada je kasno jer trebalo bi i oni da naprave neki "Pre empiv Strajk"kako kazu ameri a to su mogli da urade i pre nego sto je napadnuta Libija ali samo su klimnuli glavom, sto mislim da ce ih na kraju takva politika skupo kostati

PEDJA

22.10.2011. 23:54

Imperializam Amerike moze biti zaustavljen samo ujedinjenjem slobodoumnog ostatka covecanstva ,svaka imperija je pala iznutra tako i amerika se mora rovariti iznutra oni nemaju nacionalno ,versko ili ideolosko vezivno tkivo njih ujedinjuje samo interes tojest novac kada im izbijes novac imperija je pala .Voleo bi da Vecernje novosti nikada ne podpadnu pod interes Amerikanaca iz licnih razloga u mojoj kuci se redovno citaju vise decenija Nemojte Srbi nikada usvajati njihov kulturni klise !

bataLole

23.10.2011. 02:02

Pukovniče večna ti slavaa ovima koji ostajuželim od srca da se nauživaju *demokratije*Usput nek preuzmu od nas ove silne eksperte koji ovde preživaju već11 godina.Nek usreće još nekog, a oni iz putujućeg cirkusa Otpor nek traže novu tezguvreme je.Ova gža im je gotova.Vreme je za eksperte.

Dragan

23.10.2011. 02:17

Gadafi je bio diktator i tiran koji je svoj narod mucio i drzao u opresiji 42 godine. Naravno da ljudi u Libiji zele malo demokratije i slobode. U 21 veku ljudi kao Gadafi ne mogu da prezive u razvijenim zemljama kao sto su Libija. Danas takvih diktatora ima samo u Severnoj Koreji (Kim-Sung Il), Zimbambveu (Robert Mugabe)i jos po kojoj drzavi u kojoj ljudi nisu obrazovani i nemaju prustup internetu i medijima.

voja

23.10.2011. 02:41

predlazem da se napise pesma o gadafiju,koja treba da postane simbol borbe protiv globalizma.

Pekar

23.10.2011. 03:06

SAD su i imale ugovore i suradnju sa Gadafijem o oruzju i neznam kako su "iznenadjeni" koliko je imao novca .Invenstirao je u sve vece drzave -dakle kamatom je hranio Libijsku -bagru-hocu reci narod.To ,kako je ubijen i ko ga je ubio znaju i ptice ,ta nije Mujo iz Doboja.Pokazatelj kako odmah lazu je da ce i ta "nova" vlast biti vrlo odana svom narodu-malo morgen. Sad cete dragi Libijci zasukat rukave i raditi i za tu socijalu koju vam je "diktator" djabe davao.Vrijeme da saznate sta je zapad

"Oil Field" u Sahari, Libija

23.10.2011. 06:39

Tri godine sam proveo u Libiji na naftnom polju. Znam kako su ziveli Libijci. To im se vise nece ponoviti. Tesko su se zeznuli verujuci "Danajcima" koji su im Demokrntiju doneli.

zola

23.10.2011. 08:09

Psi rata, raznorazni placenici i vojno-ekonomska-politicka-poluprivatna alijansa zvana NATO zavrsili su posao. Sada dolaze suptilne njuske pod plastom neke demokratije da organizuju izvlacenje nafte, a sve brinuci o humanizmu i zlocinima koje svi osim njih pocinise. A, usput, rukom nekog pobunjenika koji, naravno, nije placen ili zaveden, ubijaju coveka kao slucajno pred kamerom i ta slika obilazi svet, a nije mi bas najjasnija poruka zasto? A sada bi da ispitaju ko ga je i zasto ubio!?

suka

23.10.2011. 08:54

ko je zapalio americki zastavu, ce dobije takav srece ko LIBIJU,a sada na red je IRAN , POSLE serbija,zapamtite , a na kraju kraja CCCR i KINA zajedno

Cvelex91

23.10.2011. 09:57

Isto se desilo kao secenario sa Bil Adenom... Ovo je samo udarna vest da bi se zataskala neka druga afera u svetu... Neverovatno koliko mediji mog da serviraju vest ,a ceo svet da se uhvati za istu... A koeficijen intaligencije prosecnog amerikanca je dobrih 80 tako da on ce zdravo za gotovo da prihvati ovo kao cinjenicu. Ovo je sve samo alibi americkih psa rata !

analiza izbliza

24.10.2011. 03:01

tako se sufinansira svetska demonkratija pod vodstvom SAD.Sad olovku i racunajte da je rat u Iraku SAD kostao 700milijardi.Od isth Iracana preko nafte ce izvuci pola love plus Husinu lovu.Onda 200 milijardi od Gashe plus sto ce ih sisati u iducem periodu i eto racuna doslo se na pozitivnu nulu.One u SAD invalide i udovice placat ce sami amerikanci i krug se zatvorio -bogati pokupili maslo narod ga popushio.Amin-pljuc