• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policajac kritično, uhapšen i drugi razbojnik

Policija je uhapsila i drugog razbojnika koji je učestvovao u pljački Komercijalne banke u beogradskom naselju Karaburma, a stanje policajca koji je tada ranjen je kritično, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je u Urgentnom centru posetio dvojicu ranjenih policajaca i jednog građanina koji su teško ranjeni prilikom pljačke banke na Karaburmi.

On je novinarima rekao da su pljačku izveli Igor Kahvedžić (24) i Borislav Delić (33) koji su i ranije osuđivani.

"Igor Kahvedžić je sa 24 godine počinio 26 krivičnih dela", rekao je Dačić i naveo da je on tri puta osuđivan.

Ministar je kazao da je ugrožen život jednog od dvojice teško ranjenih policajaca, Slobodana Cvetića, a da je stanje drugog policajca, Milorada Filipovića, stabilno i da njegov život nije ugrožen.

"Policajac koji je u životnoj opasnosti je pogođen metkom u teme, i ima teške povrede mozga", rekao je direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić.

Đukić je dodao da je građanin Bojan Gajić operisan zbog teških povreda vrata i oka, ali njegov život nije u opasnosti.

Policajac Slobodan Cvetić je otac dvoje dece, Milorad Filipović ima jedno dete, dok je Bojan Gajić, građanin koji se zatekao na licu mesta i prijavio pljačku policijskoj patroli, otac troje dece.

Razbojnik Igor Kahvedžić je takođe ranjen, i nalazi se u Urgentnom centru, pod policijskom prismotrom.

Pljačka se dogodila oko 14,30, a na lice mesta je odmah došlo četiri vozila hitne pomoći.

Drugi pljačkaš uhapšen je večeras u blizini Pančevačkog mosta.



Direktor policije Milorad Veljović pozvao je večeras banke i druge finansijske institucije da se "priključe na policijski sistem 92" da bi se smanjila opasnost od ljudskih žrtava u slučaju pljačke.

Veljović je rekao da je potrebno ustanoviti sistem "kako ljudi ne bi ginuli kao glineni golubovi".

Direktor srpske policije je ukazao i na težinu policijskog posla.

Nezavisni sindikat policije Srbije saopštio je da današnje ranjavanje pokazuje da se iz godine u godinu nastavlja porast napada na policajce, a kao glavni razlog su loš status policijskog službenika u društvu i blaga kaznena politika prema kriminalcima.

I Sindikat srpske policije ukazao je da je poslednjih nekoliko godina najviše poginulih, povređenih i napadnutih policajaca bilo na dužnosti i da pomaka ka rešenju nema.

"Komercijalna banka" izrazila je žaljenje zbog incidenta koji se dogodio prilikom pokušaja pljačke ekspoziture te banke na Karburmi i poručila da očekuje da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni.

"Zgroženi nad ovim bezumnim činom, možemo da izrazimo nadu da povrede ranjenih nisu ozbiljne i da će se oni brzo oporaviti", navedeno je u saopštenju banke.

"Komercijalna banka" uverena je da će, kako se navodi, istražni organi efikasno otkriti izvršioce zločina, a da će pravosudni organi primerenim kaznama doprineti odvraćanju potencijalnih počinilaca sličnih dela, koja se sve češće događaju.

"Pružićemo maksimalnu pomoć istražnim organima radi što efikasnijeg utvrđivanja svih relevantnih činjenica, a i dalje ćemo preduzimati sve preventivne mere zaštite svojih objekata, što će odvraćati potencijalne počinioce od pljački", poručuju iz te banke.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image