Srbija

Četvrtak, 15.01.2009.

15:43

Gvineja nudi saradnju ”Jat ervejzu”

Gvineja je zainteresovana da srpska aviokompanija Jat ervejz uvede avionske linije između te afričke države i drugih zemalja.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Vođa gvinejske privrede delegacije koja je u poseti Srbiji Jusuf Sampil je kazao da bi Jat ervejz mogao da u Gvineji uspostavi bazu sa nekoliko aviona. "Nije nam namera da kupujemo avione, već da se otvori linija sa Jat ervejzom koji bi iz Gvineje leteo svuda po svetu", istakao je Sampil.

Gvineja nema svoju flotu, ali ima savremen međunarodni aerodom u Konakriju, gde sada poslove prevoza dva puta nedeljno obavljaju "Er Frans" i "Britiš ervejz" na interkontinentalnim linijama i "Rojal Maroko" na regionalnim.

Kako su istakli predstavnici Gvineje, ti letovi su puni i vrlo skupi, a potrebe tržišta su daleko veće. Oni su predložili da se razmotri mogućnost da se Jat uključi sa tri, pet ili sedam aviona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Srbije Radoslav Tomašević kazao je da je Srbija spremna da pomogne Gvinejcima školovanje pilota, mehaničara i osposobljavanja avijacije.

Predvodnik petočlane privredne delegacije Gvineja kazao je i da je toj nerazvijenoj zapadnoafričkoj zemlji potrebna pomoć za elektrifikaciju glavnog grada Konakrija. Sampil je dodao i da je Gvineja ima oko deset miliona stanovnika i da je bogata boksitom, zlatom i dijamantima.

Predstavnici Gvineje su bili i u poseti zemunskom Ikarbusu, jer su zainteresovani da nabave 50 autobusa - 30 gradskih, deset međugradskih, deset malih i jedan međunarodni turistički autobus, s tim što bi oni trebalo da budu prilagođeni tamošnjoj klimi. Oni planiraju da počnu i razgovore sa IMT-om o nabavci od 50 do 100 traktora, sa mogućnošću da se ta saradnja nastavi i u drugim vidovima.

Na sastanku je istaknuto da postoji dobra mogućnost i za saradnju u oblasti poljoprivrede, a Gvinejci su ponudili da im naše firme izgrade fabriku za preradu paradajza u gradu Mamuliji.

Jat: Karte po promotivnim cenama

Srpska nacionalna aviokompanija "Jat ervejz" ponudiće svojim putnicima 20 hiljada karata po promotivnim cenama na letovima u evromediteranskom i regionalnom saobraćaju od 19. do 25. januara.

Kako je saopštio Jat, karte kupljene u tom periodu važiće za sva putovanja koja otpočnu između prvog i 28. februara ove godine. Na letovima u evromediteranskom saobraćaju promotivna tarifa za povratno putovanje iznosi 59 evra, dok za povratna putovanja u regionu (za Podgoricu, Tivat, Skoplje, Sarajevo, Banja Luku, Solun, Trst i Ljubljanu) tarifa iznosi 39 eura.

Kako je saopšteno, u navedene tarife nisu uključene prateće takse, a karte je moguće kupiti putem interneta www. jat.com, pozivom Jat-ovog kol centra na broj 0800-111-528 ili na prodajnim mestima "Jat ervejza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: