Beograd: Premijera Kako su me ukrali Nemci

Tanjug

19. 10. 2011. u 22:41

U Sava centru na premijeri filma Miloša Miše Radivojevića "Kako su me ukrali Nemci", predsednik Srbije Boris Tadić. ministri Božidar Đelić, Oliver Dulić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, Ružica Đinđić

BEOGRAD - Beogradska premijera novog filma jednog od najplodnijih srpskih reditelja i scenarista Miloša Miše Radivojevića "Kako su me ukrali Nemci" privukla je u sredu veče, uz mnogobrojnu publiku, visoke ličnosti iz političkog života.

Na projekciju u Sava centru došao je i predsednik Srbije Boris Tadić. U gledalištu su takođe bili ministri Božidar Đelić, Oliver Dulić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, Ružica Đinđić, Gorica Mojović i drugi zvaničnici, kao i veliki broj filmskih umetnika, uglednih javnih i kulturnih poslenika.

Radivojevićev 16. film prikazan je ove godine na većem broju domaćih i festivala u regionu, osvajajući nagrade od Novog Sada do Herceg Novog.

Posle beogradske premijere naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru, u distribuciji Megakom filma.

Glavne uloge igraju Jelena Đokić, Svetozar Cvetković i engleski glumac Daglas Henshol.

U ansamblu su i Dara Džokić, Miodrag Krstović, Nebojša Milovanović, Vojislav Brajović, Branimir Popović, Gordan Kičić, Nada Šargin...

Priča filma inspirisana je detinjstvom reditelja Radivojevića, u čiji se dom za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu uselio nemački oficir, a snimljena je u žanru melodrame.

Nemac (Henshol) preuzima brigu o mališanu čija je majka (Jelena Đokić) komunistički orijentisana. Priča u filmu data je kroz sećanje, početkom 90-ih godina 20. veka, tada već sredovečnog čoveka (Cvetković) na detinjstvo, na najlepše trenutke u njegovom životu i to uoči novog rata na ovim prostorima.

Scenario je Radivojević pisao sa Vladislavom Vojnović i Svetozarom Vlajkovićem.

Producent je kuća "Testament Films" iz Beograda, u saradnji sa više domaćih i inostranih partnera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Jos jednom uzalud bacene pare za snimanje...

21.10.2011. 11:32

Bila sam na premijeri ocekujuci nesto dobro, s obzirom koliko su ga najavljivali....film je cist promasaj, glupost nevidjena, traje 2,5h, cista glupost (kao i vecina u nasoj novijoj domacoj kinematografiji!) Da i pola Sava centra misli kao i ja lako se moglo zakljuciti sa uzdasima poslednjih 40min kada osvane nova scena, novi kadar u filmu, misleci da je ovaj predhodni bio poslednji. Nismo mogli da iscekamo kraj!Uzalud potrosenih 2,5h, uzalud bacene pare na snimanje ovako glupog filma!

milutin

21.10.2011. 23:32

@Jos jednom uzalud bacene pare za snimanje... - Genijalan film, vrhunska režija, savršena i zapanjujuće istinita priča...ukusi su različiti, ali se mora poštovati ono što je istinito i uzbudljivo.toplo preporučujem