Ekonomija

0

Pokret privrednika neće u politiku

Autor: AM

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Pokret privrednika neće u politiku

"Ideja nam je da za sada ne osnivamo stranku i ne izlazimo na izbore. To zaista za sada ne planiramo", rekao je jedan od osnivača tog pokreta i vlasnik kompanije "Todor" Mirko Todorović i dodao da privrednici nemaju ni vremena ni snage da se sada organizuju i prave stranku. 

On navodi da je osnivanje političke partije "ozbiljna priča", zbog čega privrednici ne žele na taj način da se angažuju, ali će biti aktivni u pritiscima na vlast, kako bi postali "bitan faktor" u odlučivanju u državi.

Todorović je istakao da su osnovni cilljevi Pokreta da postigne masovnost, promoviše principe i izvrši pritisak na postojeću i buduću vlast kako bi uvažavali glas privrednika.

Pored toga što je vlasnik kompanije "Todor", on je aktivan član Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića i savetnik potpredsednice Vlade Verice Kalanović, takođe iz URS-a. Inače, upravo je Todorović pre dva dana najavio da će pokret prerasti u političku organizaciju.

Koordinator Pokreta privrednika Branislav Grujić takođe je negirao da ta oganizacija ima nameru da se registruje kao politička partija.


"Pokret nije politička stranka niti ima nameru to da postane, ni u jednom trenutku. Mi smo udruženje privrednika i privrednih udruženja, koje se trudi da pomogne malom i srednjem biznisu i privrednom ambijentu u Srbiji", ukazao je Grujić.

Pokret će se, kako je naveo Grujić, oko predstojećih izbora angažovati kao i bilo koja druga grupa građana. "Nisu nam cilj ovi izbori, već Srbija i da napravimo što bolji privredni ambijent", podvukao je Grujić, koji je i vlasnik preduzeća "Farman".

Petnaestak privrednika i predstavnika poslovnih udruženja ozvaničili su 29. septembra osnivanje Pokreta privrednika, ali ni tada nisu bili dovoljno jasni da li će ući u politiku ili ne.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR