Pastor i Tadić o imovini i rebalansu

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor razgovaraće večeras u Beogradu s predsednikom Srbije i liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor razgovaraće večeras u Beogradu s predsednikom Srbije i liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem.

Cilj tog susreta je da se pronađe rešenje o mogućnostima izmene Zakona o vraćanju imovine i obeštećenju, kako Mađarska ne bi iskoristila pravo veta u evropskim integracijama Srbije, piše Mađar so (Magyar Szo). SVM, koji je i članica vladajuće koalicije, smatra da je taj zakon Mađare označio kao kolektivne krivce za ratne zločine u Drugom svetskom ratu.

Tokom susreta biće razmotreno i pitanje amandmana poslanika SVM-a na rebalans budžeta. Poslanici te stranke ranije su najavili da će glasati za predloženi budžet samo ako Vlada Srbije izmiri osam milijardi dinara dugovanja prema vojvođanskom budžetu.

  • Mirjana

    17.10.2011 10:37
    Tadic hoce da privuce SVM, kako se nebi raspali bar do nove godine, posto su i sami rekli da posle nema nista da se radi do proleca!!! Kako ih nije sramota samo da izjave tako nesto, za sta onda primaju platu ako nemaju 4 meseca posla!!!
  • 17.10.2011 09:42
    Nešto ne vidim da vam je loše u Srbiji i da ste obespravljeni (citiram)"SVM, koji je i članica vladajuće koalicije, smatra da je taj zakon Mađare označio kao kolektivne krivce za ratne zločine u Drugom svetskom ratu".Dobro pročitajte ovu rečenicu...a sami znate kako je u vašoj okolini.Nisu svi Mađari krivci, a zločin je zločin. Kada sve države koje su donele sličan zakon budu saradnicima okupatora vratile imovinu, mi ćemo sačekati još godinu-dve...da se neguramo. Ne pre. Svaki zahtev(ili ultimatum,države naslednice okupatora je takođe zločin i nastavak zločina iz prošlosti . Da li vam se to sviđalo ili ne,tako je.
  • mile V

    17.10.2011 09:08
    Pastor
    Jedini koji se bori za Vojvodinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija