• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Severnokosovski opštinari kod Drevsa

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova razgovarali su danas, po porvi put sa komandantom Kfora. Bolju podnuda kosovske vlade očekuju EU diplomate, prenosi prištinska štampa.

Sastanak sa komandantom Ehardom Drevsom o aktuelnoj situaciji na severu pokrajine počeo je nešto iza podneva u bazi Kfora Noting Hil kod Leposavića,. Održan je na inicijativu predsednika opština sa severa Kosova, rekao je Tanjugu predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

Kako je saopšteno iz Kfora, Drevs predsednicima opština Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Leposavić prenosi poruku da očekuje bezuslovno uklanjanje blokada puteva da bi se osiguralo da ljudi, hitne službe, Euleks i Kfor mogu da se slobodno kreću na putevima koji vode za Jarinje

Ovo će biti prvi susret predsednika četiri opštine sa severa Kosova sa Drevsom, a do susreta dolazi na inicijativu predsednika opština.

Prištinska štampapiše da bi kosovska vlada trebalo da da bolju ponudu Srbima od Ahtisarijevog plana.

"Koha ditore" piše, pozivajući se na međunarodne diplomate, da je Ahtisarijev plan neprihvatljiv za Srbe i zato bi kosovske institucije trebalo da izađu sa novim predlogom, koji će biti prihvatljiv.

Komentarišući zahtev Evropske komisije u Izveštaju o progresu za '' Sveobuhvatnu agendu'', sagovornik lista je naveo da je Ahtisarijev paket na severu doživeo neuspeh i da je zato potreban novi predlog.

Kako piše list, ambasadori Nemačke, Francuske i Italije na Kosovu, negirali su da traže politički dijalog, već samo diskusije za adresiranje ovog problema.

Ambsador Nemačke na Kosovu, Ernst Reićel, rekao je da izraz koji se koristi u Izvaštaju o progresu, ne zahteva nekakav politički dijalog, već adresiranje problema na severu.

To adresiranje, po njegovim rečima, treba da znači primenu zahteva nemačke kancelarke, Angele Merkel, tokom njene posete Srbiji, tvrdi list.

'' Ubeđen sam da situacija na severu zahteva pregovore. Tamošnja situacija ne može biti rešena policijskim sredstvima. Jedan primer pregovora je, zahtev Angele Merkel, koja je od Srbije tražila rasformiranje njenih struktura na Kosovu i mogućnost da Euleks bez problema izvršava svoje zadatke na severu'', rekao je nemački ambasadaor na Kosovu, tvrdi list.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image