Region

Subota, 15.10.2011.

12:12

CG: U KAP-u plate manje do 100 evra

Uprava Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) je ponudila predstavnicima sindikata smanjenje plata, piše podgorički Dan.

Izvor: Dan

Default images

Predloženo je smanjivanje ukupnog mesečnog fonda za plate od 670 hiljada evra bruto zarade, što je skoro za trećinu manje nego do sada.

Ovim predlogom podrazumevalo bi se smanjenje na mesečnom nivou od 400 hiljada evra neto zarade, a KAP je do sada za plate mesečno izdvajao 1,6 miliona.

Nezvanično, sindikat neće prihvatiti ovu opciju jer bi to značilo da će se smanjiti plate od 10 do 30 odsto, što njima ne odgovara. Plate u KAP-u su u proseku 400 evra, ali ima zaposlenih koji primaju više i od dve hiljade evra, tako da bi se smanjenje plate kretalo u proseku od 40 do 120 evra, što gotovo niko od radnika sa prosečnim platama i manjima od prosečne neće prihvatiti.

Radnici koji su u komisiji tražili su od predstavnika uprave da im daju fotokopiju poslovanja KAP-a, kako bi mogli da to odnesu kod ekonomskih stručnjaka na razmatranje, pa da im oni daju smernice šta bi trebalo promeniti i gde uštedeti novac.

Zaposlenima bode oči to što KAP šest godina posluje sa gubicima, a ugovor se ne raskida, već se i dalje daju garancije za kompaniju, što po mnogima nema smisla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

23 h

Podeli: