Capital.ba

Džombić: Smanjiti sredstva za zajedničke institucije

12.10.2011. / 14:59

ZVORNIK, Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio je danas da zajedničke institucije BiH traže enormno visok iznos sredstva iz budžeta BiH, koje im Srpska neće dozvoliti.  

“Nećemo dozvoliti traženi enormno visok iznos za zajedničke institucije, jer bi to značilo manje sredstava za RS”, rekao je Džombić novinarima  u Zvorniku.

On je naglasio da je dogovoreno da budu urađene dodatne analize i da se 26. oktobra pokušaju približiti stavovi.

Ministri finansija BiH, Srpske i Federacije BiH (FBiH) danas su na sjednici Fiskalnog savjeta BiH u okviru rasprave o Globalnom okviru fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2012/2014. godine iznijeli različite prijedloge finansiranja institucija BiH.

Ministarstvo finansija BiH predložilo je da za finansiranje institucija na nivou BiH u 2012. godine od indirektnih poreza bude obezbijeđeno 948 miliona KM, Ministarstvo finansija Republike Srpske da to bude iznos od 689 miliona, kao u 2010. godini, dok Federacija BiH traži da to budu 782 miliona KM – rekao je novinarima poslije sjednice Fiskalnog savjeta BiH ministar finansija FBiH Ante Krajina.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!