Capital.ba

Stopa plasmana najbolja u regionu

11.10.2011. / 16:57

SARAJEVO, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić i šefica Misije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Anabela Abreu konstatovali su da provođenje 12 trenutno aktivnih projekata ove banke teče predviđenom dinamikom i da je stopa plasmana u BiH najbolja od svih zemalja jugoistočne Evrope, a iznad je prosjeka za region Evrope i centralne Azije.

Abreu je rekla da je novom Strategijom partnerstva za BiH za period 2012-2015. predviđeno da Svjetska banka podrži reformske procese u BiH u oblastima poboljšanja konkurentnosti ekonomije BiH, socijalne zaštite i uključenosti najugroženijih kategorija, te održivog korištenja prirodnih resursa.

Ona je informisala Špirića o toku diskusije na sjednici Odbora izvršnih direktora Svjetska banke, kada je usvojena ova nova strategija.

Špirić je istakao važnost projekta uređenja katastra radi stvaranja veće pravne bezbjednosti i značajnog podsticaja na putu ka EU, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je informisao sagovornicu o trenutnom statusu projekata Svjetske banke, koji se nalaze u postupku prihvatanja i zaključivanja, a odnose se na unapređenje zdravstvenog sektora, zaštitu kvaliteta vode, te poljoprivredu i ruralni razvoj.

Špirić je rekao da je za sutra zakazao sjednicu Fiskalnog savjeta na kojoj će biti riječi o Globalnom okviru fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2012-2014. godine.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!