Capital.ba

Održana Regionalna poljoprivredna izložba

08.10.2011. / 18:14

ROGATICA, U Rogatici je danas održana 47. Regionalna poljoprivredna izložba i sajam stoke na kojoj su učestvovali poljoprivrednici iz opština sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

Na ovoj manifestaciji ocjenjivane su junice starosti 12 mjeseci, steone junice, kao i krave od prvog do četvrtog stepena laktacije sa poznatim porijeklom.

Prvu nagradu u kategoriji steonih junica osvojilo je grlo Rogatičanina Milenka Vasiljevića, u kategoriji junice starosti više od 12 mjeseci grlo Dragomira Džide iz Rogatice, a u kategoriji mliječno grlo prvu nagradu je dobilo grlo Dragiše Markovića, takođe iz Rogatice.

Na sajmu su se predstavila i 24 izlagača ovaca, a prvu nagradu u kategoriji dvizice dobio je Dragomir Žižović iz Rogatice, dok su prve nagrade u kategoriji ovce križanac dobili uzgajivači Slavko Purković i Mirko Mališić iz Rogatice.

Prvu nagradu u kategoriji ovan nagrađen je uzgajivač Nikola Petrović iz Rogatice.

Na izložbi su izloženi med i ostali proizvodi od meda, skorup i proizvodi od mlijeka, kao i sjemenski i merkantilni krompir, proizvodi od voća i kućne radinosti.

Na izložbi skorupa-kajmaka učestvovalo je 14 izlagača sa 15 uzoraka. U kategoriji ekstra klase nagrađeni su sa po 100 KM Zorica Sorak, Stanka Džida i Stanojka Ćebić.

Prvu nagradu u konkurenciji sjemenskog krompira dobio je “Solanum Produkt” iz Rogatice, dok je u kategoriji merkantilnog krompira prva nagrada pripala Dragomiru Džidi iz Rogatice.

Najuspješnim su dodijeljene novčane nagrade.

Organizator izložbe je opština Rogatica, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!