Srbija

Subota, 08.10.2011.

14:10

Irak velika šansa srpske industrije

Ambasador Iraka u Beogradu Falah Abdulsada je pozvao srpske kompanije da učestvuju u svim segmentima izgradnje te ratom razorene zemlje.

Izvor: Beta

Default images

"Pozivam sve srpske kompanije i firme da učestvuju u svim domenima izgradnje Iraka“, rekao ke ambasador.

On navodi da se “to naročito odnosi na kompanije koje su imale višedecenijsko iskustvo rada u Iraku. Sve su dobrodošle da rade i izgrade Irak... bilo u oblasti urbanizma, prosvete, infrastrukture, naročito medicine".

Abdulsada je ukazao da za saradnju posebno ima prostora u oblastima infrastrukture, obrazovanja i medicine, dodajući da je “elektroprivreda naročito veliki sektor". Irački ambasador je naveo da je saradnja Srbije i Iraka krenula uzlaznom linijom u politici, ekonomiji i trgovini, navodeći da se trgovinska razmena "polako poboljšava".

"Irak je bogat resursima i kadrovima i poseduje neviđene mogućnosti. Za tekuću 2011. Irak ima određen budžet od skoro 90 milijardi dolara, a za sledeću godinu se planira rekordnih 100 milijardi dolara, što je najveći budžet ne samo u istoriji Iraka, već i okolnih zemalja", rekao je ambasador.

Podsetivši da se trenutno u Bagdadu održava veliki sajam, on je rekao da je to dobra prilika za srpske firme da obezbede svoje učešće u iračkoj ekonomiji.

"Mogućnosti su fenomenalne. Pozivamo srpske firme da učestvuju na svim tenderima koje raspišu nadležna iračka ministarstva, da otvore svoja predstavništva u Iraku i da pokušaju da se izbore za svoje mesto", naveo je ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: