Pahomije od crkve dobio orden

Mileševska eparhija Srpske pravoslavne crkve je prvi put uručila odlikovanje "Beli anđeo". Među dobitnicima partijarh Irinej i vladika Pahomije.

Mileševska eparhija Srpske pravoslavne crkve je prvi put uručila odlikovanje "Beli anđeo". Među dobitnicima partijarh Irinej i vladika Pahomije.

Istim ordenom danas su odlikovani i mitropolit dabrobosanski Nikolaj, episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije i episkop bački Irinej.

Na liturgiji u manastiru Mileševa, koju je služio patrijarh srpski Irinej sa episkopima Srpske i Ruske pravoslavne crkve, danas je osveštano najveće crkveno zvono u Srbiji.

Zvono je, povodom osam vekova Mileševe, poklonio ruski biznismen Andrej Kozicin, generalni direktor UGMK holdinga sa Urala.

Svečanosti povodom ktitorske slave Mileševe, Dana svetog kralja Vladislava Nemanjića, prisustvovao je veliki broj episkopa Srpske pravoslavne crkve, prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ambasador Rusije Aleksandar Konuzin i brojni kulturni i javni radnici iz Beograda i jugozapadne Srbije.

Visoko priznanje Mileševske eparhije uručeno je i Ivici Dačiću, darodavcu zvona vrednog više od 400.000 evra Andreju Kozicinu, kao i njegovim prvim saradnicima.

Orden je dodeljen i predstavnicima Fabrike bakarnih cevi iz Majdanpeka, Mostogradnje iz Beograda, JP "Srbija vode" i Ispostave Uprave carina u Prijepolju.

  • janko

    09.10.2011 18:09
    sta i ocekivati
    amsta se moze i ocekivati od serBwendi i njihive sekte
  • 08.10.2011 11:42
    Još samo da je štagod što navodite dokazano..
  • WTF?

    08.10.2011 10:56
    Sale, jel ti to ozbiljno?
    http://bezbogova.blogspot.com/2010/03/bolesne-izjave-patrijarha-pavla.html

    “Pokrivanje glave je simbol pokornosti žena mužu i crkvi; to je znak vlasti muškaraca nad ženama, to je princip uzvišenosti i časti”. (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)

    “Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće“.
    (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)

    “Žene nisu poželjne u crkvi tokom menstruacije, ali savremena higijenska sredstva mogu efikasno sprečiti da se slučajnim istečenjem krvi hram ne učini nečistim, kao i ublažiti zadah koji isticanjem krvi nastaje“. ( Patrijarh
    Pavle, Danam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)

    “Pravoslavna crkva nije protiv toga da žene nose pantalone zbog prirode posla koji vrše, na primer, u fabrikama, ili putovanju zimi na konjima, motociklu, skijanju i tako dalje....Crkva je protiv takvog oblačenja kad je ono
    zbog mode i pogrešnog shvatanja jednakosti polova“. (Patrijarh Pavle, Da nam
    budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd, 1998.)

    “Jasno je da drugog puta nije bilo. Tako je sada i nama nametnut rat. Zato je taj naš rat pravedan jer je odbrambeni. Ne napadački ni osvajački“. (Patrijarh Pavle, Duga 10-23 april 1999.)

    “Biti Srbin znači biti obavezno pravoslavac… Srbin ne može biti ateista… Srbin nekršten ne biva”. (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, 1998, prema pisanju lista Vreme.)

    “Srbi ne mogu da žive sa Hrvatima ni u kakvoj državi. Ni u kakvoj Hrvatskoj“. (Patrijarh Pavle u pismu lordu Karingtonu, avgusta 1991.)

    “Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha“. (Patrijarh Pavle, u Božićnoj
    poslanici, 1995.)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.