Svet

Petak, 07.10.2011.

11:23

Dulić: U ekologiju tri mlrd. evra

Srbija je otvorena za investicije u različite oblasti ekološke infrastrukture, kaže ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva Oliver Dulić.

Izvor: Tanjug

Default images

On je naveo da su to obnovljivi izvori energije, postrojenja za prečišćavanje otpladnih voda, regionalne deponije i reciklažni centri.

Prema njegovim rečima, radi se o investicijama koje će u narednih nekoliko godina iznositi oko tri milijarde evra.

Srbija će kao zemlja koja će brzo postati kandidat za članstvo u EU i kojoj se otvaraju evropski fondovi iskoristiti priliku da isplanira, projektuje i izgradi sva ta postrojenja, kaže Dulić.

Ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva kaže da je tokom razgovora sa španskom ministarkom za životnu sredinu, ruralne i morske poslove Rosom Agilar "iskoristio priliku da da tačne i precizne podatke gde sve u Srbiji postoji potreba za tim".

Dulić je naglasio da su španske kompanije lideri u svetu kada se radi o postrojenjima za prečišćavanje otpladnih voda, obnovljivim izvorima energije i izuzetno su zainteresovane da dođu u Srbiju.

"Mi ih spremno dočekujemo. Srbija je zemlja bogata biomasom, a španska preduzeća imaju ogromna iskustva u iskorišćavanju biomase u proizvodnji električne energije i grejanja gradova i svakako će biti značajni partneri našim komunalnim preduzećima", naglasio je ministar.

On napominje da će se "Srbija potruditi da svaku špansku kompaniju koja bude želela da investira uputi na prava mesta i da im omogući da brzo dobijaju dozvole i da što pre realizuju svoje investicije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

16 h

Podeli: