Svet

Petak, 07.10.2011.

09:27

Erbas zbog krize finansira kupce

Globalni avio-gigant, evropski Erbas je najavio da će razmotriti finansijsku pomoć kupcima kako bi branio tržište od kolebanja evrozone.

Izvor: Tanjug

Default images

Kompanija naglašava da o tome razgovara sa evropskim kreditnim agencijama.

Saopštenje Erbasa objavljeno je nakon što je Međunarodni monetarni fond upozorio na recesiju evrozone, skupa sa bankama, na čelu s francusko-belgijskim kreditorom Deksija, koja se sada suočava sa kolapsom zbog izloženosti ogromnim dugovima.

Tom Vilijams, potrpredsednik programa, istakao je da Erbas još nije suočen sa posledicama pogoršanja stanja u evrozoni zbog dužničke krize, ali je upozorio da je finansiranje prodaje aviona ključno pitanje sa kojim se suočava avio-industrija. "Evropske banke su u nekoliko poslednjih godina bile aktivne u finansiranju aviona i jasno je da će biti dosta pitanja povodom današnje krize evra i likvidnosti jednog broja velikih banaka“, kazao je Vilijams.

U periodu krize 2008. godine Erbas je imao koristi od "snažne podrške od evropskih kreditnih agencija (ECA)", rekao je Vilijams i dodao da će se tražiti slična pomoć ako bude neophodno tokom sadašnjih poremećaja da bi se stiglo do kupaca.

On je naglasio da će Erbas zadržati sadašnji nivo proizvodnje i da uprava kompanije daje prednost stvaranju zaliha aviona, a ne politici zamrzavanja kapaciteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

8 h

Podeli: