Capital.ba

Popodne stabilizacija isporuke gasa iz Njemačke Srbiji

12.01.2009. / 13:50

BEOGRAD, Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović rekao je da očekuje da bi stanje u isporuci gasa iz Njemačke trebalo da se stabilizuje danas oko 15.00 časova, nakon jutrošnjeg kvara na jednoj kompresorskoj stanici u Austriji.

On je napomenuo da je jutros oko 3.00 časa došlo do smanjenja isporuke gasa iz Njemačke, a oko 6.00 časova do potpune obustave isporuke gasa Srbiji, zbog kvara na kompresoru u Austriji.

Bajatović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je dobio informacije da je postignut dogovor između EU, Ukrajine i Rusije.

“To znači da bi isporuke ruskog gasa mogle da krenu u nekom roku do 24 sata, ali ipak treba puna dva časa dok se ne osete ovde u Srbiji”, rekao je Bajatović i dodao da srpskom sistemu za distrubuciju gasa treba dodatnih 12 do 24 časa, pod uslovom da tehnički uslovi ostanu na potrebnom nivou.

Bajatović je apelovao na građane da probleme sa instalacijama, ako ih imaju, ne rješavaju sami, da se ne bi desilo isto što se desilo u Sarajevu.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!