Capital.ba

Tadić: Povećali smo plate 10 puta

05.10.2011. / 16:08

KRALJEVO, Predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je da je očekivao da se u periodu poslije 5. oktobra 2001. godine smanji nezaposlenost.

Tadić je, međutim, podsjetio da se Srbija upravo u trenutku ekonomskog zaleta suočila sa svjetskom ekonomskom krizom.
Tadić je ocijenio da vlast u Srbiji nije imala dovoljno jasne naznake koliko će biti velika svjetska ekonomska kriza i zapitao sve ekonomiste i analitičare koji kritikuju rad vlade zbog čega na vrijeme nisu upozorili kakva se opasnost sprema.
On je izrazio žaljenje zbog toga što je svjetska ekonomska kriza povećala nezaposlenost u Srbiji i da će zadatak u narednom periodu biti ublažavanje tog problema.

Tadić je podsjetio da je prije petog oktobra javni dug u odnosu na BDP iznosio 105 odsto, a danas iznosi 45 odsto, a da su plate sa 40 povećane na 400 evra.

Govoreći o infrastrukturnim uspjesima, on je podsjetio da je ovih dana otvoren most kod Beške, da će uskoro biti završeno 3,5 km puta ka mađarskoj granici, da će biti”napadnute” sve dionice ka Makedoniji i Bugarskoj do kraja godine i da bi uskoro trebalo da bude pronađeno rješenje za autoput ka Čačku.

“To su velike stvari, to su stvari koje mijenjaju lice naše zemlje”, zaključio je Tadić. Beta, Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!