Barikada na ulazu na prelaz Jarinje

Novosti online/ Agencije

01. 10. 2011. u 09:03

Na putu ka Jarinju iz pravca centralne Srbije, u međuzoni, postavljena je barikada od zemlje preko obe kolovozne trake. Stefanović: Neodgovorno zveckati oružjem

Na putu ka administrativnom prelazu Jarinje iz pravca centralne Srbije, u međuzoni, postavljena je barikada od zemlje preko obe kolovozne trake. Pripadnici Kfora otvorili su pre podne administrativni prelaz Jarinje. Saobraćaja preko prelaza, međutim, nema, jer ga onemogućava barikada koju su postavili Srbi.

23:26 OJAČANA BARIKADA NA MOSTU U KOSOVSKOJ MITROVICI

Barikada na glavnom mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici večeras je dodatno ojačana.  Iz više kamiona istovareni su šljunak i zemlja na barikadu, koja sada imavisinu do četiri metara.

Inače ova barikada preko glavnog mosta, koji razdvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice, postavljena je sredinom prošlog meseca. U Kosovskoj Mitrovici barikade postoje još i na istočnom mostu, i na ulazu u ovaj grad iz pravca Zvečan, gde se saobraćaj obavlja samo jednom trakom.


18:45 BARIKADA NA ULAZU NA PRELAZ JARINJE

Na putu ka administrativnom prelazu Jarinje iz pravca centralne Srbije, u međuzoni, posle podne postavljena je barikada od zemlje preko obe kolovozne trake.

Više kamiona šljunka i zemlje istovareno je na putu koji vodi ka prelazu Jarinje.

Oko 18 časova, po prvi put od izbijanja krize, podignuta je barikada i van teritorije južne srpske pokrajine.

Barikada se nalazi nadomak pre dva dana od strane Kfora urušenog alternativnog puta koji je vodio oko prelaza Jarinje.

Ovime je u potpunosti onemogućen saobraćaj ka prelazu Jarinje, kako iz pravca mesta Lešak sa kosovske strane, tako sada i iz pravca centralne Srbije.

Više detalja o zbivanjima na Jarinju požete pogledati OVDE

13:02 STEFANOVIĆ: NEODGOVORNO ZVECKATI ORUŽJEM

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je, povodom raspoređivanja kosovske specijalne jedinice ROSU u južnom delu Kosovske Mitrovice, da je potpuno neodgovorno "zveckati oružjem"u trenutnoj situaciji.

Stefanović je rekao da se ne treba čuditi takvoj agresivnoj politici, ali da ključ za rešavanje situacije nisu apeli na Prištinu da to ne radi, već uporni rad sa međunarodnom zajednicom koja ima uticaj na Prištinu.

Srbija će, prema njegovim rečima, učiniti sve da se aktuelna situacija na severu Kosova ne rasplamsa i da će to pokušati kroz dogovor u danima pred nama.

11:32 JARINJE OTVORENO,SAOBRAĆAJ ONEMOGUĆAVA BLOKADA

Pripadnici Kfora otvorili su pre podne administrativni prelaz Jarinje.

Saobraćaja preko prelaza, međutim, nema, jer ga onemogućava barikada koju su postavili Srbi u petak, pošto je Kfor proširio bezbednosnu zonu oko prelaza.


09:03 MIRNO NA JARINJU

Vojnici Kfora od jutros rade na obezbeđivanju juče proširene zone na Jarinju.

Srbi iz Leposavića, ispod novorazvučene žice,postavili su novu barikadu, uprkos najavi kosovskog ministra policije da će blokade na severu Kosova biti uklonjene.

Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, a građani su, kao i ranijih večeri, dežurali na barikadama na putevima koji vode ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kao i magistralnim putevima u unutrašnjosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Berlinski zid

01.10.2011. 12:34

Novi logori za srbe ,novi strazari ,nove okupacione snage, stari i novi neprijatelji komadaju Srbiju...

toplica

01.10.2011. 17:21

Samo pametno i mirno,i sve ce to jednoga dana da se plati ,da smo to cinili 90 tih Imala bi Srbija druge granice i svi bih danas ziveli u Istoj drzavi.

srbin

01.10.2011. 22:35

@toplica - slazem se stobom!!! idite u albaniju i vise ne zivite snama u istu drzavu. problem je istok trenutka resen!!!

Dejan

01.10.2011. 22:36

@toplica - Slazem se. Albanci u Albaniju a Srbi nazad na Kosovo i Metohiju koje je u sastavu Srbije.

David Morrissey

01.10.2011. 22:48

@toplica - Kosovo i Metohija su sveta srpska zemlja i srpski narod je vise puta u svojoj istoriji ratovao za Kosovo i Metohiju, Kosovo i Metohija ce ostati sastavni deo Srbije.

dejan

01.10.2011. 19:41

NE POSTOJI pojam kao 'medjuzona'. Ili je pod kontrolom KFORa ili Srbije. A ako je u Srbiji, biti ce interesantno posmatrati reakciju vlasti kako lokalne iz opstine Raska tako o i Beograda. A posto se radi o manje od 5 km, nasa vojska nesme intervenisati/primirisati, ali Dacicev MUP moze bez problema

Boro Manjaca

02.10.2011. 08:02

Bit ce to sve srbsko jednog dana. Albanci ce da se presele u Albaniju i preko Alpskih vrhova a srbi ce ponovo naseliti Dusanovu zemlju.

dJOLE

02.10.2011. 08:07

Najzad jean pametan potez. Kad okupatori mogu da uđu 150 metara u deo prema centralnoj Srbi onda i naši mogu to da onemoguće postavljanjem barikada. Naravo ja bih postavio barikade na sve granične prelaze i izlaz sa Kosova dozvolio samo ne albanskom stanovništvu.Isto bih to uradio zabranu i na Makedonskoj i na crnogorskoj granici zabranu ulaza albanaca u Srbiju.