Dostupni linkovi

Bajatović: Srbija će tražiti istragu UN o incidentima na Jarinju


Srbija će tražiti od Ujedinjenih nacija da sprovede istragu o najnovijim incidentima na prelazu Jarinje, najavio je večeras predsednik Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost Dušan Bajatović nakon dvoipočasovne sednice tog tela.

Bajatović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da "bezbednosne strukture Srbije nisu prisutne na Kosovu, ali da prate šta se tamo radi".

"Njihove procene nisu svetle u vezi sa tim šta se može dešavati. Neće nam biti lako da obezbedimo da Kosovo bude deo Republike Srbije ili da barem sprečimo sve ono što nameravaju albanski separatisti", rekao je Bajatović.

On je rekao da je na današnjoj sednici odbora, kojoj su prisustvovali ministri odbrane i unutrašnjih poslova i šefovi vojnih i civilnih bezbednosnih službi, kao i načelnik generalštaba Vojske Srbije, razmotrena situacija na Kosovu i da su članovi Odbora obavešteni o mogućim potezima Prištine narednih dana.

Upitan kakve su procene bezbednosnih službi Srbije, Bajatović je rekao da o tome ne može da govori i da je zbog toga sednica bila zatvorena za javnost.
XS
SM
MD
LG