Capital.ba

Pripremljene izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu

30.09.2011. / 13:31

BIJELJINA, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske /RS/ pripremilo je nacrt izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim je predviđeno da objekti do 500 kvadratnih metara koji su izgrađeni na poljoprivrednom zemljištu mogu biti legalizovani, ako njihovi vlasnici dokažu da su imali status izbjeglih i raseljenih kada su ostvarili pravo na tom zemljištu.

Resorni ministar Miroslav Milovanović rekao je da veliki broj ljudi u Bijeljini i još nekim opštinama Srpske, ima pravnu barijeru u pogledu legalizacije objekata koje su izgradili na poljoprivrednom zemljištu i da je Ministarstvo našlo rješenje kako bi pomoglo ovim ljudima.

“Ministarstvo je zbog ovoga pripremilo Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu jer u dosadašnjem veliki broj porodica i raseljenih lica imaju pravnu barijeru za izgrađene objekte, a u međuvremenu su izgubili status izbjeglih i raseljenih”, rekao je Milovanović na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je dodao da je to novina kojom će brojnim porodicama biti omogućiti da završe posao do kraja, jer kada su dobili to zemljište mnogi od njih nisu odmah mogli ni krenuti u izgradnju, a mnogi od njih su uspjeli da izgrade objekte, ali su izgubili status izbjeglih i raseljenih lica.

Nacrt zakona i izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu trebalo bi da se nađe na sljedećoj sjednici Narodne skupštine RS, a očekuje se da će od početka naredne godine porodice koje imaju izgrađen objekat na poljoprivrednom zemljištu moći da uđu u proces legalizacije.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!