Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 30. 9. 2011.

| Kultura

Premijera "Istine" u Narodnom pozorištu

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
narodno pozoriste

Predstava niškog Narodnog pozorišta "Istina" biće premijerno izvedena 1. novembra od 20h. Tokom oktobra na repertoaru je 7 predstava.

Tekst za predstavu "Istina" je nastao po motivima Gozija, Karijera i Šekspira, a režiju je uradila Biljana Vujović. Pretpremijera će biti izvedena 31. oktobra od 20h.

Tokom oktobra biće izvedeno 7 predstava, a dve su gostujuće.

U sredu, 5. oktobra od 20h na programu je predstava "Dejstvo gama zraka na sablasne nevene" Jovice Pavića po tekstu Pola Zindela. Dan kasnije u isto vreme biće izveden komad "Devojke" Ivana Vukovića, po tekstu Radoslava Pavlovića.

Glumci Ustanove kulture Vuk iz Beograda izvešće 7. oktobra od 20h predstavu "Zvezdarske zvezdice" Gorice Popović koja je pisala scenario i uradila režiju. U predstavi igraju Gorica Popović, Tanja Bošković, Jelica Sretenović, Anita Mančić, Katarina Žutić, Dara Džokić, Sofija Juričin i Goran Sultaović. Cena karte za balkon je 700, a za parter 800 dinara.

U sredu, 12. oktobra od 20h gostuje Narodno pozorište iz Leskovca sa predstavom "Mandragola" u režiji Juga Radivojevića, po tekstu Nikola Makijavelija. Cena karte za tuprestavu je 500 dinara.

Predstava "Draga Jelena Sergejevna" Ljudmile Razumovske na repertoaru je 13. oktobra od 20h, a u sredu, 19. oktobra biće izvedena predstava "Ožalošćena porodica" Andraša Urbana, po tekstu Branislava Nušića.

Cena karata za predstave niškog pozorišta su 500 dinara, a studenti i učenici uz indeks ili đačku knjižicu imaju popust od 50%. Cena karte za penzionere je 200 dinara, a oni su dužni da na blagajni pokažu penzioni ček.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesa

    21:07 // 5. 10. 2011.

    Manite se corava posla, svojim komentarima mozete samo da pospesite pokopavanje jedinog teatra u gradu. Videste li skupstinu grada, onaj "graditelj" ne ume ni da izgovori trombon a zna da je Simfonijski procvetao. Dok god se upravnici u ustanovama kulture postavljaju partijski bice tako. Za svakim ostaje trag, Bilja bajka ce ako nista drugo ostati upamcena kao grobar NP.(izvinjenje svim navijacima crno-belih)

  • Vladimir Devic

    07:03 // 5. 10. 2011.

    Jedno veliko Buuuuuu za Bajku!

  • Kime

    21:45 // 4. 10. 2011.

    Svi oni koji lamentiraju nad sudbinom NP, bilo posetioci, bilo zaposleni i ne zasluzuju bolje. Zasto nisu digli glas kad je bilo najavljeno pre 3 godine da ce doticna (ciji period poluraspada u Lutkarskom jos traje), postati upravnik NP? Zasto umetnicki kolektiv cuti i dozvoljava da jedan glumac pise pamflete podrske i potpisuje ceo kolektiv? Za bolje i nisu! Kome je do teatra, zna gde ce ga naci, na Sindjelivevom trgu sigurno,ne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: