Vesti

0

Obraz najavljuje Molitveni hod za nedelju

Autor: AM

Izvor: Beta/Novi magazin

Obraz najavljuje Molitveni hod za nedelju

Osuđeni vođa Obraza Mladen Obradović pozvao je policajce da u nedelju odbiju naređenja koja bi izazvala "sukob Srba i Srba".

"Molitveni hod smo prijavili policiji od koje zahtevamo da obezbedi učesnike, što je njena zakonska obaveza. Pozivamo braću srpske policajce da ne idu protiv sopstvenog naroda i da odbiju naređenja koja bi ih terala da nasrnu na sopstvenu decu", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Molitveni hod će, prema njegovim rečima, početi u nedelju u 11 sati ispred Hrama svetog Save, posle liturgije, a povorka će se kretati trasom od Slavije do Pravnog fakulteta i Crkve svetog Marka, preko skupštine i Terazija do Saborne crkve.

Parada ponosa počinje u 10 časova skupljanjem učesnika u parku Manjež a od podneva se kreće u šetnju trasom:  Nemanjinom ulicom, Kneza Miloša, Masarikovom i Resavskom ulicom do parka Manjež kod Studentskog kulturnog centra, u kojem će se održati muzički program.

Upitan o mogućnosti izbijanja sukoba na Slaviji, Obradović je odgovorio da Parada ponosa "nije javni skup" i dodao "pa, šta da radimo".

Na pitanje da li će poštovati poziv vernicima patrijarha Irineja da u nedelju ostanu kod kuće, Obradović je odgovorio da Obraz za Molitveni hod ima blagoslov sveštenstva Hrama svetog Save i drugih duhovnika, i izrazio uverenje da u nedelju neće biti nasilja.

"Prošle godine nerede su izazvali režimski provokatori. Ove godine ćemo na Molitveni hod doći sa svojim porodicama i čvrsto verujem da neće biti nikakvih problema, i imaćemo svoju redarsku službu. Molitvenim hodom javno izražavamo naša verska uverenja, što nam garantuje Ustav Srbije", rekao je Obradović.

Viši sud u Beogradu je u aprilu prvostepeno osudio Obradovića na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda na prošlogodišnjoj Paradi ponosa. On je po izricanju presude pušten iz pritvora da se brani sa slobode do pravosnažnosti presude. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR