Vesti

0

Putin dolazi u Srbiju

Autor: MP

Izvor: Danas/Novi magazin

Putin dolazi u Srbiju

To bi bila druga zvanična poseta Srbiji u ovoj godini, pošto je Putin već boravio u Beogradu 23. marta, kada je sa državnim zvaničnicima razgovarao o političkoj i ekonomskoj saradnji, ali i iskoristio priliku da se sretne sa motociklistima i odgleda prijateljsku utakmicu Crvena zvezda - Zenit.

Putinova želja da posle tačno sedam meseci opet dođe u Beograd iznenadila je mnoge u srpskom državnom vrhu, ali stvari su postale jasnije kada im je objašnjeno da se zapravo radi o njegovim međunarodnim aktivnostima uoči ruskih parlamentarnih izbora u decembru i predsedničkih u martu, naveo je "Danas".

Jedinstvena Rusija, Putinova partija, održala je u subotu kongres na kojem je predloženo da se Putin kandiduje za predsednika Rusije naredne godine, a da aktuelni predsednik Dmitrij Medvedev preuzme njegovu ulogu, odnosno bude premijer.

Putin u posetu Srbiji dolazi u momentu kad su odnosi Beograda i Moskve uzdrmani nedavnim diplomatskim incidentom kada je na Bezbednosnom bezbednosnom forumu  ruski ambasador Aleksandar Konuzin demonstrativno napustio skup, nezadovoljan tokom rasprave.

On je sa skupa otišao posle petnaestominutnog govora, tokom kojeg je kritikovao učesnike što u okviru pitanja bezbednosti ne razgovaraju o uzavreloj situaciji na Kosovu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR