Život

Subota, 24.09.2011.

14:00

Šta žene privlači kod muškaraca?

Pitanje je staro koliko i čovek, a na njega u agoniji pokušavaju da odgovore svi: od psihologa, do strina i tetaka - "Šta žene privlači kod muškaraca?".

Izvor: B92

Default images

Prema rezultatima nekih istraživanja, odgovor je višeznačan. Međutim, mi vam predstavljamo najvažnije faktore koji utiču na hemiju između muškaraca i žena, u pozitivnom i negativnom smislu.

1. Plus: Dubok glas

Prema novim istraživanjima na Univerzitetu u Aberdinu, žene duže pamte muškarce sa dubokim glasom. Budući da se ljudi uglavnom oslanjaju na sećanja prilikom procene drugih, naučnici misle da je ova pojava oblikovana evolucijom.

2. Minus: Mačo izgled

Loše vesti za imitatore Brusa Vilisa. Još jedna studija sa gore pomenutog Univerziteta otkrila je da žene danas više vole nežnije muškarce sa punim usnama i mekim jagodicama, što je u suprotnosti sa ranijim poželjnim osobinama: četvrtastom bradom, spuštenim obrvama i ogromnim mišićima.

Istraživači su zaključili da viši kvalitet života znači da žene danas manje brinu o tome da li će njihov partner biti fizički snažan.

3. Plus: Crvena boja

Nosite crveno, poručuju naučnici sa Univerziteta u Ročesteru i Univerziteta u Minhenu.

Oni su otkrili da muškarci koji nose crveno deluju atraktivnije i poželjnije u očima žena.

Istraživanje je bazirano na rangiranju fotografija modela obučenih u polo majice različite boje i nijansi.

4. Minus: Neosnovani optimizam

Žene izgleda ne vole suviše vedre muškarce. Istraživači sa Univerziteta u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi otkrili su da žene manje privlače srećni, nasmejani muškarci i vole one koji uvek izgledaju pomalo mračno.

5. Plus: Ožiljci

Istraživanje objavljeno u žurnalu Ličnost i individualne razlike otkrilo je da su ožiljci na licu kakve ima recimo pevač Sil (muž lepe Hajdi Klum), deluju magnetično privlačno na žene.

Izgleda da žene takve muškarce podsvesno percipiraju kao hrabrije i muževnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: