Četvrtak, 22.09.2011.

11:43

Glupan obilazi svetska čuda

Ranije poznat kao Karl Pilkington's Seven Wonders Of The World, ovaj šou koji je postigao veliku popularnost prati Karlovo putovanje oko sveta i obilazak svakog čuda ponaosob.

Izvor: B92

Default images

Karl je Britanac, ne baš mnogo zainteresovan za istoriju i kulturu, namerno odabran od producenata da posećuje svetska čuda i prenosi svoje utiske. U prvoj epizodi posetio je Kineski zid, u drugom Hrista Iskupitelja u Brazilu, zatim Maču Pikču u Peruu, Čičen Icu u Meksiku, Tadž Mahal u Indiji, Petru u Jordanu i Piramide u Egiptu.

Serija je snimana u formi dokumentarca.

Jedan od primera koji ukazuje na Karlovo razmišljanje o drugim kulturama je njegova izjava o kineskom pismu za koje je izjavio da je naopako i da Kinezi sve rade naopako u odnosu na zapadnu civilizaciju. Svoje mišljenje je zadržao uprkos tome što su mu producenti ukazali na to da je kineska civilizacija hiljadama godina starija od zapadne.

Karl je takođe vodio dnevnik u kom je dokumentovao svoja putovanja. Izdat je pod naslovom “An Idiot Abroad: The Travel Diaries of Karl Pilkington”. Prvobitni naziv serije promenjen je u provokativniji - An Idiot Abroad i to bez Karlovog znanja.

To je učinjeno u sred prikazivanja jedne od epizoda kako bi se zabeležila njegova reakcija. On smatra da če ova promena imena samo naneti štetu serijalu i da ljudi sigurno neće hteti da gledaju emisiju o jednom idiotu.

Međutim, 61 odsto fanova je izjavilo da su zadovoljni novim imenom.

Pogledajte insert iz prve epizode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: