Capital.ba

Službenici jeli kolače po paprenim cijenama

21.09.2011. / 17:20

VAŠINGTON, Zaposleni u američkom Ministarstvu pravde jeli su kolače na jednoj konferenciji po cijeni od 16 dolara, dok su za keks plaćali po deset dolara, navodi se u izvještaju senatske komisije kao primjer “ekstravagantnog rasipanja novca”.

U izvještaju se dodaje da su kafe plaćane osam dolara po osobi, a cijena pojedinačnih grickalica bila je čak 32 dolara. Ovi podaci izazvali su burno negodovanje kritičara američke administracije.

Ministarstvo pravde saopštilo je da uvažava ovaj izvještaj i da je od 2009. godine preduzelo korake “kako se ovi problemi ne bi ponovili”, prenosi Bi-Bi-Si.

SAD duguju više od 14 triliona dolara, a godišnji budžetski deficit premašio je 1,4 triliona dolara.

Članovi senatske komisije utvrdili su da je Ministarstvo pravde potrošilo 4.200 dolara za 250 “mafina” na  pravnoj konferenciji u avgustu 2009. godine u hotelu nedaleko od Bijele kuće.

Portparol Ministarstva pravde rekao je novinarima da je ovaj događaj održan u vrijeme kada nije bilo striktnih ograničenja za troškove za hranu i osvježavajuća pića.

Ovo ministarstvo potrošilo je 121 miliona dolara za više od 1 800 konferencija u 2008. i 2009. godini, što premašuje njegov pravilnik o troškovima, zaključuje se u izvještaju. Samo na planiranje pet konferencija potrošeno je 600.000 dolara.

Član senatske komisije iz redova republikanaca Čak Gresli saopštio je da su ljudi “s pravom ogorčeni” zbog rasipanja novca.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!