Dinkić: Probno mašine, pa sudopere

Predstavnici kompanije Gorenje najavili su da će fabrika u Zaječaru početi da radi do kraja godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2011.

16:03

Default images

Kako su naveli, kompletna rekonstrukcija će biti završena za desetak dana, saopštili su Ujedinjeni regioni Srbije.

Fabriku Gorenja u Zaječaru posetili su šef poslaničke grupe URS Mlađan Dinkić, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i zamenik direktora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA Goran Džafić.

"Odlično je što je Gorenje prošle nedelje počelo probnu proizvodnju veš mašina i što sve ide po planu. Za deset dana će biti završena rekonstrukcija fabrike, a od oktobra se kreće u probnu proizvodnju sudopera", rekao je Dinkić i dodao da je cilj da Zaječar ponovo bude industrijski centar.

Gradonačenik Zaječara Boško Ničić rekao je da će Gorenje vratiti nadu Zaječaru.

Početak rada fabrike Gorenje je, prema njegovim rečima, veliki korak za Zaječar i privući će druge investitore u taj grad.

U fabrici je, kako je navedeno u saopštenju URS-a, zaposleno 80 radnika, a planirano je u njoj ukupno bude otvoreno 300 radnih mesta.

Dinkić je krajem januara ove godine, kao potpredsednik Vlade Srbije, sa slovenačkim Gorenjem potpisao sporazum o investicijama te kompanije u fabriku u Zaječaru, treću u Srbiji.

Gorenje je za investiciju u Zaječaru, gde je kupilo hale fabrike Porcelan u stečaju, dobilo bespovratne podsticaje od 10.000 evra po radnom mestu. Planirana početna investicija iznosila je približno 2,9 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

10 h

Podeli: