Srbija

Petak, 16.09.2011.

13:32

"Direktori kriju višak u školama"

Unija sindikata prosvetnih radnika za tehnološke viškove optužuje direktore škola da kriju slobodne časove, ne prijavljuju viškove i zapošljavaju novi kadar.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema podacima Unije, od 31. avgusta ove godine 3 547 prosvetnih radnika imalo je umanjenu normu, a 298 njih je bez ijednog časa.

Škole imaju potrebu da angažuju 1 097 radnika, od čega za 348 osoba u punom radnom vremenu.

Podaci su identični sa onima koje je naveo i ministar Žarko Obradović, navode u Uniji, gde smatraju da su uspeli u svom zadatku jer je ipak došlo do visokog procenta preuzimanja viškova.

Zabrinjava ih, kako kažu, "uporno ćutanje Obradovića" iako je, kako tvrde, više puta prozvan da iznese podatak o tome "koliko je za vreme njegovog ministrovanja zaposleno novih radnika".

Pozivajući se na podatke Ministarstva, sindikalci kažu da je reč o više od 2.000 ljudi.

"Očekujemo, takođe, da se Obradović oglasi i po pitanju nespornih činjenica da je u poslednjih 15 godina broj učenika smanjen za preko 200.000, a broj zaposlenih porastao za skoro 14.000 osoba " , kažu u Uniji.

Kako školske 2014/15 godine prelazimo na sistem finansiranja po učeniku, doći će do dramatičnih lomova", upozoravaju iz Unije koja godinama insistira na stabilizaciji obrazovnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: