Capital.ba

Nova fabrika za proizvodnju lijekova

16.09.2011. / 10:46

BEOGRAD, Farmaceutska kompanija “Ivančić i sinovi” otvoriće 28. septembra novu fabriku u Starim Banovcima u koju će zaposliti 50 ljudi.
Direktor te kompanije Bratislav Ivančić kaže da je gotova prva faza izgradnje fabrike u koju je investirano četiri miliona evra i u kojoj će se proizvoditi osam miliona pakovanja lijekova godišnje.
“U pripremnoj fazi izgradnje fabrike zaposlili smo oko 30 ljudi, a kad fabrika počne da radi zaposliće se još 50. Kad bude gotova i druga faza ovog projekta zaposlićemo ukupno 110 ljudi”, naveo je on.

Prema riječima Ivančića, izgradnja fabrike u Banovcima se realizuje kao zajednički projekat sa Bugarskom kompanijom Sopharma i ukupna vrijednost investicije je osam miliona evra.

“Druga faza izgradnje fabrike će biti realizovana u naredne dvije do tri godine”, kazao je on.

Zamjenica direktora Nada Milovanović Ivančić je istakla da jedino u Srbiji privatne apoteke nemaju ugovore sa Republičkim zavodom sa zdravstveno osiguranje zbog čega pacijenti ne mogu da podižu lijekove na recept kod privatnika.

“Čak i u svim zemljama u regionu postoje ti ugovori”, istakla je ona i navela da kompanija “Ivančić i sinovi” svoje proizvode plasira u 3.000 apoteka u Srbiji, kao i na tržištu Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Ukrajine i Bugarske.

Kompanija “Ivančić i sinovi” je osnovana 1991. godine i trenutno zapošljava oko 90 ljudi.  Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!