Posle Industrije piva, Zrenjaninu je u vlasništvo vraćena i zgrada nekadašnjeg komiteta u okviru akcije povraćaja imovine lokalnim samoupravama.

Svoje potpise na ugovor o vraćanju vlasništva nad imovinom u državnoj svojini stavili su direktor Direkcije za imovinu Bratislav Pejković i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov. Reč je o poslovnoj zgradi od blizu 2.000 kvadratnih metara sa nekoliko spratova, koja je smeštena u ulici Kralja Petra, u neposrednoj blizini Gradske kuće.

– Na sednici Vlade Srbije 25. avgusta doneta je odluka da se zgrada Komiteta, tačnije vlasništvo nad njom prenese na grad Zrenjanin. Ova zgrada se mora adaptirati vrlo brzo počeće procedura javnih nabavki za adaptaciju. Očekujemo da će zgrada komiteta, za čiju adaptaciju je potrebno 40 miliona dinara, novac je obezbeđen, sledeće godine biti završena. U obnovljenu zgradu biće preseljeno sedište Ssrednjobanatskog okruga, školska uprava, inspekcijske službe i katastar, čime će građanima biti obezbeđena bolja usluga – kaže Mihajlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari