Capital.ba

Narodna banka zapošljava glavnog ekonomistu

15.09.2011. / 16:46

BEOGRAD, Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas oglas za zapošljavanje glavnog ekonomiste.

Centralna banka do sada nije imala glavnog ekonomistu koji će davati savjete Izvršnom odboru NBS o makroekonomskim i monetarnim pitanjima i obezbjeđivati visoke standarde istraživanja i publikacija NBS.

Posao glavnog ekonomiste biće i da učestvuje u pripremanju izvještaja i analiza NBS i predstavlja tu instituciju na stručnim skupovima.

Kandidati za čelnog čovjeka novoformirane Kancelarije glavnog ekonomiste treba da imaju visoko obrazovanje, a poželjan je doktorat iz oblasti ekonomskih nauka ili finansija s neke od vodećih svjetskih institucija, kao i osam godina radnog iskustva.

Glavni ekonomista NBS će biti zaposlen na period od pet godina, a imaće mogućnost ponovnog izbora.

Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu do 10. oktobra. Beta, Emg.rs

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!