Ponedeljak, 05.09.2011.

21:23

Učenici u barakama umesto u domu

Učenici Mlekarske škole u Pirotu umesto u učenički dom privremeno su smešteni u četiri kilometra udaljene radničke barake, jer kasni renoviranje doma.

Izvor: Beta

Default images

Grupa od 40 učenika smeštena je u barake Hidroelektrane Pirot i tamo će živeti dok učenički dom ne bude renoviran, najverovatnije do početka grejne sezone u oktobru.

Njima je škola obezbedila hranu i svakog dana autobusima putuju do škole i nazad.

Direktor Mlekarske škole "Dr Obren Pejić" Milan Vučićević rekao je Agenciji Beta da je škola za renoviranje i dogradnju učeničkog doma i renoviranje školske kuhinje od ministarstva prosvete dobila 22 miliona dinara.

"Trebalo je da radovi počnu još krajem juna, a počeli su tek krajem avgusta. Posle postupka javne nabavke, otvaranje ponuda je bilo 27. juna, ali se ispostavilo da nijedna od građevinskih firmi koje su konkurisale nije imala odgovarajuću dokumentaciju, pa je prvi tender poništen", kazao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, ponovljen je postupak javne nabavke i u drugom pokušaju izabran izvođač radova.

"Dok je sva procedura ispoštovana, dobar deo leta je prošao. Zbog toga smo se našli u veoma nezgodnoj situaciji. Doneli smo odluku da zbog bezbednosti decu izmestimo kako bi se radovi odvijali nesmetano", kazao je Vučićević i podsetio da je školska zgrada u kojoj je i Dom učenika izgrađena 1943. godine.

Barake Radničkog naselja nadomak Pirota koje koriste izviđači uređene su pre početka školske godine, zidovi su okrečeni i sobe su dezinfikovane i pripremljene za smeštaj učenika.

"Reč je o dvosobnim i trosobnim stanovima sa kupatilima u šest baraka. Deca i roditelji su to prihvatili kao privremeno rešenje", kazao je Vučićević.

On dodaje da će deca u tim objektima boraviti najverovatnije do početka grejne sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: