Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podržalo je juče akciju „Bitka za bebe“ Fonda B92 i pozvalo sve svoje članove i sve medije da pomognu realizaciji te humane kampanje čiji je cilj nabavka inkubatora.


„Osim hrabrih novinarskih istaživanja, razotkrivanje korupcije, organizovanog kriminala, istinitog i nepristrasnog izveštavanja, obaveza novinara i medija je i dodatni društveni angažman kakav praktikuje Fond B92“, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Akcija „Bitka za bebe“ ima za cilj da se reše problemi zastarelih inkubatora na neonatologijama ili nedostatka inkubatora u zdravstvenim ustanovama.

Potrebno je prikupiti oko 1,2 miliona evra kako bi se kupilo 100 inkubatora.

NUNS je saopštio da se oko akcije Fonda B92 okupio niz medija koji objavljuju reklame, tekstove i izveštaje o aktivnostima kampanje, medju kojima su Color Press grupa, Atica Media Grupa, Adria Media, nekoliko desetina radio i televizijskih stanica Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Studio B, Prva srpska TV i drugi.

NUNS je pozvao i druge medije da se solidarišu sa tom akcijom kako bi jedan veliki problem bio rešen, ali i kako bi se unutar novinarske profesije sve više uzdizala svest o neophodnosti zajedničkog delovanja na različitim nivoima, od zaštite integriteta profesije i socijalnog položaja novinara, do aktivnosti koje imaju opšte društvene humane vrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari