Gadafi finansirao Miloševića, Šešelja, Mesića

Tanjug

02. 09. 2011. u 10:27

Libijski vođa pomagao režim bivšeg predsednika SRJ, a posle i lidera radikala. Navodno platio i Mesićevu kampanju

ZAGREB - Libijski vođa Moamer Gadafi finansijski je podržavao režim bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i lidera radikala Vojislava Šešelja, ali i lidere Hrvatske, Francuske, Italije i SAD, prenosi danas zagrebački "Večernji list".

Pozivajući se na dokumente pronađene u sedištu Gadafijeve obaveštajne službe, taj list piše da je iz dokumenata vidljivo da je Gadafi sve vreme, odnosno "tokom ratova u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu finansijski podržavao režim Slobodana Miloševića".

Zagrebački dnevnik prenosi da je "to bilo vraćanje usluge jer je Milošević Gadafiju tokom 90-ih i pobune islamista poslao pilote iz Srbije koji su na islamiste iz aviona bacali bojne otrove".

Nakon Miloševićeve smrti, navodi dalje list, Gadafi je počeo da finansira lidera radikala Vojislava Šešelja.

MESIĆEVA KAMPANJA

"Pouzdano znam za Gadafijevo finansiranje Mesića. Sto posto to tvrdim! Oslobodioci kad su ušli u zgradu libijske obavještajne službe u Tripoliju, našli su te dokumente", rekao je Abu Aleš i naglasio da je "Mesić bio jedini čovek iz neke demokratske zemlje koji je tokom krvoprolića javno podržavao Gadafija". Mesić je odbacio voe tvrdnje. "Finansijski izveštaji moje kampanje javno su objavljeni i dostupni, a iz njih se vidi ko me finansirao. Sve su drugo gluposti konstrukcije zbog kojih se može tužiti", izjavio je Mesić za "Večernji list".

Aleš ističe da je prema dokumentima nađenim u zgradi libijske obaveštajne službe Gadafi slao pare i finansirao pojedine moćne političare zapadne Evrope i SAD.

Prema navodima "Večernjeg lista", među dokumentima nađenim u sedištu obaveštajne službe nalaze se i oni o Gadafijevom finansiranju francuskog predsednika Nikole Sarkozija, italijanskog premijera Silvija Berluskonija, američkog diplomate Dejvida Velča i mnogih drugih poznatih imena iz javnog i političkog života na Zapadu.

Na pitanje da li libijski pobunjenici imaju detaljne informacije o plaćenicima iz Hrvatske, Abu Aleš je odgovorio:

"Što me pitate za plaćenike iz Hrvatske koji su došli da ratuju za nekakav sitan novac? Njih bih mogao na neki način i opravdati jer su bili spremni dati i život. Pitajte me za dvolične političke plaćenike koji su i pored toga što su bili puni para, prodali sebe, svoj moral i etiku za šaku dolara".

Aleš je, na pitanje da li ima dokaza za te tvrdnje, rekao da stoji iza svake svoje reči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

сајбер курајбер

02.09.2011. 11:03

Срби пазите се оваквих текстова,јер је већ дуже времена на снази психолошки рат против нас,ови европејци виде да је у Србији велика подршка према Пуковнику,а хоће да признају побуњенике,па хоће Гадафија да на сваки начин дискредитују и оцрне у нашим очима.

bla

02.09.2011. 12:13

@сајбер курајбер - Pre bih rekao da trebamo da se pazimo takvih poput tebe,posto ako je ovo zaista uradio Gadafi podrska u Srpskom narodu moze samo da mu poraste,i trebala bi.

Bazooka Joe

02.09.2011. 12:49

@сајбер курајбер - Onaj covek ili organizacija, koja je finansijski pomagala Milosevicev rezim a potom radikale je najveci sljam za nas narod. Milosevic nas je i doveo u ovu situaciju, da kasnimo za celom ist Evropom 20 godina i jos se ponosimo time, jer nam je Sloba "mozak isprao". A Rusi cuvaju osobe za kojima je Srbija raspirala poternice, jer su ojadili drzavu i narod: Marko Milosevic, Bogoljub Karic. Sramota

deda Stanko

02.09.2011. 18:30

@сајбер курајбер - Mešate babe i žabe. Kažete "Rusi čuvaju osobe za kojima je Srbija raspisala poternice....". Tačno. A, da li Amerikanci ne štite teroriste i ratne zločince , za kojima je takođe Srbija raspisala poternice, pa im je čak i državu podarila, i ustoličila ih na premijerska i predsednička mesta.??? Ako se borite za principijelnost i doslednost morate reći i ono što nije uvek po vašoj volji. No, možda vi ne vidite stvari kakve jesu, već ih vidite kakvi ste vi.???

misa stankovic

02.09.2011. 11:21

Kako vas samo nije sramota da prenosite neproverene vesti iz zemlje koja sigurno ne gleda nepristrasno na dogadjaje sa prostora bivse Jugoslavije. Na sta je ovaj list spao. Da deluje u sluzbi .... hrvatske propagadne kampanje.

milan

02.09.2011. 11:37

Jos nemeozete da obelodanite dokumente koje se ticu srpskog naroda a znate sta se nalezilo u Gadafijevom sefu .Poceli ste vec prljavu politicku kanpanju kakva vama i dolikuje treba da vas je sramota.

darko

02.09.2011. 11:54

a gde ste to procitali,verovatno na englesko-americkom laznom CNN-u to je ta ista propagandna masinerija koja svaki dan obmanjuje svet sa kojekakvim lazima,njima kao i njihovim nalogodavcima se nemoze nista verovati..

alex

02.09.2011. 12:15

Ma jeste sve je to istin pazi ako ne poverujem, Gadafi pa to je najveci demon na planeti kako ne objave slucajno koga sve finansira Rotsfild - Soroseva mreza mislim da ti nisu mrtvi ni bukvalno a ni politicki

STRIDER

02.09.2011. 12:16

ISTINA JE!!! Dobivali su novac ali nisu znali da je Gadafi ,ko No.1 iz Alana Forda pa je za svaki slučaj zapisao što i koliko je kome dao. Možda Slobi i nije bio neophodan ali ova dvojica ,majku bi svoju naopako prevrnuli za interes za vlast.Šešelj dosta toga baljezga ,ali nađe se i pokoja istina. Moj bivši Predsjednik fiškal (pravnik) po zanimanju, on je gadan igrač.Mačka s 9 života. Vampirski nastrojen kad je vlast u pitanju. Bio je i vaš Predsjednik neko vrijeme.

darko

02.09.2011. 12:24

sudija;Gospodine Seselj odgovarajte samo sa da ili ne! Seselj:ne mogu adekvatno da se branim sa da ili ne.Mogu li ja vama postaviti pitanje a vi mi ogdovorite sa da ili ne,sudija mozete,Seselj:znaju li vasi roditelji da ste vi homoseksualac?sudija"'...'"

STRIDER

02.09.2011. 12:28

Kako sam srušio Jugoslaviju. Tako ide odprilike naslov neke njegove baljezgarije.Zna se da ni u WC nije išao a da ne pita Tuđmana. On sam bi podlegao pritiscima Miloševića i Jovića. Tuđman je imao stav pod svaku cijenu stvoriti samostalnu državu .S. Mesić bi dogovorio bilo što ,samo da on bude visokopozicioniran. Šurovao je i koketirao sa Ustašama ,kad ga je Tuđman maknuo malo u stranu , htio je izvršiti puč uHDZ. Nije uspio, Tuđman umire ,a njemu treba para za kampanju.

mizzuno

02.09.2011. 12:32

sad gadafija jos vise cenim.......a vas dosovci i evropejci svaki dan sve vise i vise nemogu smisliti.

Lala

02.09.2011. 12:45

@mizzuno - Ovo je samo minus za sve nase politicare i ostale koju primili njegov mito. Ali to ne podize Gadafija kao coveka. Naprotiv, govori o njemu da je spreman na najprljavije igre kako bi ostao na vlasti.

Jelena

02.09.2011. 12:37

Zasto vrsite cenzuru,ako komentar nikoga ne vredja i jos posebno ako je istinit?..zar je greh spomenuti Sorosa i koga on finansira da bi razbijali ovu Zemlju!..mslim da je to daleko vaznija vest nego koga je finansirao Gadafi!!!

Olive

02.09.2011. 12:51

Pozlice mi od pojedinih komentara! Pa vi stvarno u zivotu ne znate nista drugo osim da "ne verujete" i kujete teorije zavere o propagandi! Culi ste za propagandu u balkanskom spijunu i slicnoj strucnoj literaturi.Vasa me izlaganja i podsecaju na Iliju Cvorovica i brata mu Djuru! A branite monstruma "osvedocenog prijatelja" istih takvih monstruma koji su vodili nasu drzavu! ...

Srbija

02.09.2011. 12:59

Kolko smo mi nisko spali.......verujemo sta pisu krvatske novine.....eeeee zemljo Srbijo !

felipe

02.09.2011. 13:35

Wikileaks je upravo objavio informaciju , ali je usled upada hakera brzo nestala iz medijskog prostora , da je Gadafi finansirao Hitlera, Musolinija a i Lavrentija Beriju je podstakao da nagovori Staljina da pošalje što više Rusa u gulage.

sreto

02.09.2011. 14:11

Ako je finansirao Milosevic i Seselja, dokaz je da je dobar COVJEK i da se suprostavljao "zlu" NATO-a i EU. Mesica su finansirali ustaska emigracija i VATIKAN, i sa tim "zlonamjernicima" Gadafi nije saradjivao. Gadafi je znao i zna da je Mesic rusio njegovu PRIJATELJSKU SFRJ.

Miomir Maksimcev

02.09.2011. 14:25

Kad su pre uspeli da procitaju dokumenta Gadafijeve obaveštajne službe? Meni treba dva dana da pronadjem medju mojim licnim dokumentima krstenicu a oni, ekspres. Verovatno im je sam Gadafi olaksao posao tako sto je, radi tajnosti, sva tajna dokumenta pisao na hrvatskom jeziku!

MatijaBG

02.09.2011. 17:45

U sta je Gadafi trosio novac naroda Libije,rastrgnuce ga kad ga se docepaju .....a na kraju zavrsio gore nego isti ti koje je finansirao.....Stipe je jedini ocito bio pametan.

Драган Филиповић ПГ

02.09.2011. 20:16

Не морате баш преносити све хрватске будалаштине!