Capital.ba

Budžet manji za 1%

31.12.2008. / 10:19

KOSTAJNICA, Skupština opštine Kostajnica usvojila je budžet opštine za 2009. godinu u iznosu od 2.158.600 KM, što je za jedan odsto manje od ovogodišnjeg budžeta.

Budžet je usvojen nakon prihvaćenih amandmana odbornika da se za 83.900 KM umanje sredstva predviđena za plate funkcionera i zaposlenih u opštinskoj administraciji.

Odbornici u kostajničkoj Skupštini u narednom periodu primaće naknadu za rad u visini od 50 odsto od prosječne plate zaposlenih u Administrativnoj službi opštine.

Na jučerašnjoj sjednici usvojen je i rebalans budžeta za 2008. godinu prema kojem je zbog većeg priliva sredstava od planiranog budžet od 2.176.000 KM povećan na 2.456.643 KM.

Odbornici su usvojili i odluku o kreditnom zaduženju opštine u maksimalnom iznosu od 900.000 KM koje će biti utrošene na kapitalne investicije iz opštinskog Strateškog razvojnog plana.

Podršku većine odbornika nije dobio prijedlog odluke o poništenju javnih konkursa za izbor i imenovanje direktora Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke ”Nevenka Stanisavljević” i Javnog preduzeća ”Radio Kostajnica”, kao ni projedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o platama funkcionera, prema kojoj je trebalo da funkcija potpredsjednika Skupštine opštine postane profesionalna.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!