Capital.ba

Obveznice za restituciju glasiće na evre

30.08.2011. / 15:06

BEOGRAD, Obveznice za restituciju glasiće na evre, najavili su predstavnici Vlade Srbije na tribini o Nacrtu zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.
Savjetnik potpredsjednika Vlade Srbije Božidara Đelića Milorad Bjelopetrović kazao je na tribini da je tokom mjesec dana rasprave o Nacrtu zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju bilo mnogo dobrih prijedloga koji će biti unijeti u zakon i poboljšati ga u korist bivših vlasnika.

On je naglasio da će dvije milijarde evra obveznica koje su planirane za finansijsku restituciju nositi godišnju kamatu od dva odsto, što znači da je za to planirano ukupno 2,3 milijardi evra. Bjelopetrović je kazao da će i rok za isplatu obveznica biti skraćen na 15 godina.

Prema njegovim riječima, planirano je i da se u Nacrt zakona dodaju i izmjene koje će poboljšati efikasnost postupka i da će zahtjevi po prijemu biti riješavani u roku od šest mjeseci ili godinu dana ako je slučaj komplikovaniji.  Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!