Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Основцима на поклон еротска литература

Bookmark and Share

30.08.2011. Извор: Блиц

Градски већници у Лесковцу сменили су јуче начелницу друштвених делатности Сузану Станковић-Илић јер је најбољим основцима у име града поделила књиге са ласцивним садржајем. Она је смењена на предлог градоначелника Лесковца Слободана Коцића.

Смењена начелница друштвених делатности Сузана Станковић Илић
Смењена начелница друштвених делатности Сузана Станковић Илић

Спорне књиге дељене су на свечаном пријему у седишту града јуна ове године као награде основцима и средњошколцима за постигнуте успехе на републичким такмичењима. Књиге је набавила служба друштвених делатности, а градоначелник Коцић их је лично уручивао. Станковићева признаје да предходно није прочитала књиге, али наглашава да је кривица заједничка.

Како „Блиц“ сазнаје, негодовање родитеља изазвала је једна од три подељене књиге. Реч је о књизи „Пластик“ Ивана Ивановића, а родитељи су посебно реговали на пасус у којем се описује орални секс са четрнаестогодишњом девојчицом.

- Нажалост, ни ја нисам знао о каквој је књизи реч и одмах по повратку са свечаности рекао сам ћерки да почне да чита. После три дана показала ми је овај део из књиге и тражила да јој објасним значење појединих скарадних речи. Био сам шокиран и изгубљен - прича отац ученице трећег разреда.

Градоначелник, који је као и смењена начелница кадар ДС, оптужио је Илићеву за то што су ученици трећег и четвртог разреда основне школе добили књиге са ласцивним садржајем.

- Признала је да није ни прочитала књиге коју су добили наши најбољи основци и сматрам да је њен приступ био непримерен и да се ради о великом и недопустивом пропусту - истакао је Коцић, који није казао о којим књигама је реч.

Он је додао да је због тог пропуста од Илићеве тражо да поднесе оставку и да је она обећала да ће то учинити по повратку са годишњег одмора, али договор није испоштовала.

Бивша начелница, међутим, тврди да иза тог чина стоје политички разлози јер се замерила блиском сараднику градоначелника који је од ње, наводно, тражио да избегне закон при расписивању тендера.

- Ако сам ја крива, подједнако је крив и градоначелник, јер је он те књиге потписивао и делио ученицима. Књиге нисам читала. Био нам је одобрен буџет од свега 30.000 динара, па смо морали да се уклапамо, а ослонили смо се на избор књижаре с којом, иначе, сарађујемо - каже она.



#   Ана Ивановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима