• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Kosovo nije menica za EU

Sve što smo radili protekle tri godine, pomažući zemlji da dobije kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, ne sme biti prokockano, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

On je u intervjuu za Danas istakao da još ima prostora za razuman dijalog, a ako on ne uspe, "građani će na izbore, gde će odlučiti da li žele da se vratimo u 2008. kada smo bili na korak do gubitka šanse da postanemo normalna zemlja".

Prema njegovim rečima, procena predsednika Srbije Borisa Tadića da bi se moglo desiti da Srbija ne dobije do kraja godine kandidaturu je realna i razbijena je iluzija da je kandidatura gotova stvar, koja je zavladala posle hapšenja Ratka Mladića.

Jovanović je ocenio da "Kosovo nije menica za EU, jer ona nema pokriće", a Srbija nema kontrolu nad Kosovom, niti će ona ikada biti moguća.

"Ne postoji promil šansi, kao što ne postoji ni promil ljudi koji toga nije svestan", rekao je Jovanović i dodao da LDP na to upozorava već šest godina i predlaže drugačiju politiku.

Poruke Angele Merkel u Beogradu Jovanović je doživeo, kako je rekao, "kao politiku čistih računa, koja, čak i sada, daje prostor da je kao zemlja iskoristimo".

"Naš interes je da rešimo pitanje protoka robe, jer sada trpimo štetu od 350 miliona evra i upropaštavamo naše firme, ceo jug Srbije", rekao je on.

Kada je reč o institucijama, naravno da kosovski Srbi moraju da imaju bolnice i škole, ali im ne trebaju fiktivni odbornici i opštinari.

Neke od administrativnih institucija su samo trošak, a postoje i one koje su mehanizam za finansijske i političke zloupotrebe, upozorio je Jovanović.

On je ocenio i da je politika "I Kosovo i EU" bila atraktivna kao slogan, ali je sada suočena sa zidom.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image