Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 28.08.2011.
23:55
Vestionline A

"Kosovo nije menica za EU"

"Sve što smo radili protekle tri godine, pomažući zemlji da dobije kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, ne sme biti prokockano", izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

Lider LDP-a: Čedomir Jovanović
 

On je u intervjuu za "Danas" istakao da još ima prostora za razuman dijalog, a ako on ne uspe, "građani će na izbore, gde će odlučiti da li žele da se vratimo u 2008. kada smo bili na korak do gubitka šanse da postanemo normalna zemlja".


Prema njegovim rečima, procena predsednika Srbije Borisa Tadića da bi se moglo desiti da Srbija ne dobije do kraja godine kandidaturu je realna i razbijena je iluzija da je kandidatura gotova stvar, koja je zavladala posle hapšenja Ratka Mladića.


Jovanović je ocenio da "Kosovo nije menica za EU, jer ona nema pokriće", a Srbija nema kontrolu nad Kosovom, niti će ona ikada biti moguća.


"Ne postoji promil šansi, kao što ne postoji ni promil ljudi koji toga nije svestan", rekao je Jovanović i dodao da LDP na to upozorava već šest godina i predlaže drugačiju politiku.


Poruke Angele Merkel u Beogradu Jovanović je doživeo, kako je rekao, "kao politiku čistih računa, koja, čak i sada, daje prostor da je kao zemlja iskoristimo".


"Naš interes je da rešimo pitanje protoka robe, jer sada trpimo štetu od 350 miliona evra i upropaštavamo naše firme, ceo jug Srbije", rekao je on.


Kada je reč o institucijama, naravno da kosovski Srbi moraju da imaju bolnice i škole, ali im ne trebaju fiktivni odbornici i opštinari. Neke od administrativnih institucija su samo trošak, a postoje i one koje su mehanizam za finansijske i političke zloupotrebe, upozorio je Jovanović.


On je ocenio i da je politika "I Kosovo i EU" bila atraktivna kao slogan, ali je sada suočena sa zidom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.08.2011. 00:04
Cudi me samo da ti jos nisi postavljen za ministra poljoprivrede,pa ti si ekspert za brasno,i to najveci na ovim prostorima!
Ponedeljak 29.08.2011. 00:31
Ovaj se javlja uvek u nekako iskalkulisano pogodnom momentu za Tadica kao i Bin Laden za Busha i Obamu.Jos im samo fali Palma pa da se zaokruzi obaveza trkeljanja dok spremaju plan evakuacije kad krene revolucija motkama. Zato se i sindikat policije uozbiljio, jer vide da citaju znake, boje se da nece na ulice samo da izadju pokreti i navijaci, NEGO BRE CEO NAROD. Zanimljivo je da ovaj sta govori, ne govori PUTIN niti mnogo drugih politickih zvanicnika sveta.Pa sad da uzmemo verodostojnost ovoga sta rece d....r. Valjda misli da ce opet da plasi narod sa nekom tzv zapadnom izolacijom, dok u svetu izgleda da upravo ambasadori koji mu stavise ovo u usta, postaju sve vise izolirani
Ponedeljak 29.08.2011. 00:29
Batice, sve sto ste radili za kandidaturu u EU radili ste u stvari protiv teritorijalne celovitosti Srbije, sada je dosao hladan tus za sve EU vernike i saopstenje da su vrata koja su stalno izmicala u stvari fikcija, crtez na papiru a ti jos guras kao vo u kupusu i gulis temu koju ni bota ni djelic vise ne pominju. Steta teritorijalnoj celovitosti je veoma velika pa bi neko morao da je pokrene sa tobom kao frontmenom LDP pokreta "necemo Kosovo, ono je teret na putu ka EU" ozbiljnu, unutrasnjo-politicko-bezbednosnu debatu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online