Bahati i dalje seju smrt na putevima Srbije

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Bez obzira što se od početka godine broj saobraćajnih nesreća smanjio, procenat poginulih je u porastu u odnosu na prethodnu godinu. Iako je donet novi zakon, a gotovo neprekidno se sprovode kampanje za povećanje bezbednosti u saobraćaju, nesavesni vozači i dalje svojim bahatim ponašanjem ugrožavaju svoju, i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Najčešći uzroci nesreća su velika brzina, nepropisno preticanje i vožnja pod dejstvom alkohola. Često se događa da su sva tri ova uzroka bila prisutna u pojedinim nesrećama što je imalo tragične posledice. Statistika govori da su u više od 24.000 nezgoda u prvoj polovini ove godine, 353 osobe izgubile život, a zabrinjava i podatak da gotovo nema udesa u kome nije bilo povređenih.

Najnoviji primer nesavesnog, ili bolje reći bahatog, ponašanja vozača dolazi nam od pre nekoliko dana iz Beograda kada su nakon trke dva vozila teško povređene tri mlađe osobe. Iako su mnogi od nas imali priliku svojim očima da vide primere ovakvih "trki" na ulicama gradova u Srbiji, u MUP-u kažu da je sa ovakvom praksom odavno prekinuto. Nažalost, i dalje ima vozača koji su spremni da zarad nekakvog provoda ugroze svoje i živote drugih ljudi.

Iz policije poručuju da se ovakav problem na prometnijim saobraćajnicama rešava primenom sistema video nadzora, dok je jedini lek na ostalim mestima prijava građana.

 

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»