Još jedna promotivna akcija našeg lista pod nazivom „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca” održana je juče u Zrenjaninu koji blista u punom sjaju uoči svoje najlepše gradske manifestacije „Dani piva”. Ovom jedinstvenom pivskom prazniku posvećeno je i specijalno izdanje u okviru jučerašnjeg broja lista, koji je štampan u saradnji sa gradskom upravom i rukovodstvom grada.


I upravo predstavnici grada Zrenjanina na najvišim rukovodećim mestima podržali su juče našu akciju, posetili su štand naših novina, a pored njih i mnoštvo građana svih generacija.

– Podržavamo novinare i ovu akciju. Vidimo da je puno naših građana zainteresovano za Danas. List postaje brend Srbije, list iz kojeg se mogu saznati sve važne i sve ozbiljne stvari koje se dešavaju u zemlji i svetu. Mi smo uz vas – rekao je gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.

U delegaciji grada koja je obišla štand našeg lista bio je i Predrag Grgić, visoki funkcioner Demokratske stranke, zamenik gradonačelnika Goran Kaurić, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton i njegov zamenik Predrag Jeremić. Svima je uručen primerak specijalnog izdanja posvećen Danima piva.

Omiljene knjige u akciji Danasa odabrali su i predstavnici lokalnog parlamenta, među kojima je i predsednik Skupštine grada.

– U mojoj porodici Danas se čita od osnivanja, tako da i ja dan započinjem vašim novinama. Najviše volim Basarine kolumne, ali i sve ostalo je odlično. Želim vam da i dalje ostanete objektivni, tolerantni i visoko profesionalni kakvi ste do sada bili – rekao je Marton.

I dok su građani birali neki od poklona, u jednom trenutku svoju crvenu vespu ispred štanda Danasa parkirao je i prepoznatljivi Zrenjaninski čovek, Branislav Grubački Guta. Zeleno zvono i Pokret „Novi optimizam” pre nešto više od mesec dana takođe su imali saradnju krunisanu specijalnim dodatkom, tako da se Guta družio sa ekipom Danasa tokom jučerašnje promocije.

– Ja sam svratila na vaš štand jer volim novine, a volim i knjige, pa sam našla nekoliko zanimljivih naslova. U školi gde radim dobijamo dosta novina i gledam da sam u toku. Danas sam se častila i imam šta da čitam narednih dana – kaže Zrenjaninka Miljana Maletić.

Neki od građana prvi put su kupili primerak Danasa, poput Stevana Dimitrijevića koji kaže da malo novina stiže u Aradac, gde on živi.

– Možda ovo i nije komercijalni potez za vas, ali nama čitaocima ovakve akcije puno znače. Teško je vreme, malo se čita, a mladi koriste internet. Ipak, direktan kontakt ništa ne može da zameni – kaže Dimitrijević.

Pošto je Zrenjanin narednih dana u znaku piva jer gradska manifestacije traje do 28. avgusta, glavna tema je otvaranje manifestacije, prebrojavanje koliko je gostiju bilo i odakle su došli. Naravno, svi razgovori se odnose na utiske o koncertu Đorđa Balaševića, koji je otvorio pivsku feštu pred blizu 20.000 obožavala koji su potegli na put iz Novog Sada, Beograda, Hrvatske. Sve je, naravno, počelo zdravicom gradonačelnika, koji je i najavio koncert zrenjaninskog zeta.

– Ne volim pivo, ali volim Zrenjanin, a u bendu imam još tri zrenjaninska zeta, pa se pitam da li je to zbog lepih devojaka u Zrenjaninu ili zbog dobrih muzičara – rekao je Balašević na početku koncerta.

Pored scene „Sima Cacin”, velike gužve zabeležene su na Žitnom trgu gde je i glavna bina. Na ovom trgu su i glavni pivarski štandovi koji su privukli mnoge koji su tražili osveženje. Cene piva kreću se od 90 do 150 dinara.

Oduševljeni dodatkom

– Dodatak je izvanredan, krajnje profesionalno urađen. Grad je predstavljen izuzetno lepo u svim segmentima, ne samo što se tiče manifestacije već uopšte kao sredine koja ima puno toga da ponudi. To se, uostalom, pokazalo i na otvaranju manifestacije kada je Zrenjanin posetilo hiljade gostiju iz brojnih gradova i zemalja u okruženju – ocenio je Goran Kaurić, zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari