Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 23. 8. 2011.

| Društvo

RPK Niš održao prezentaciju u Pirotu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
pirot, rpk

PIROT - Regionalna privredna komora Niš organizovala je u Pirotu prezentaciju koja je za cilj imala sprečavanje efakata najavljene ekonomske krize.

Generalni sekretak RPK Niš Dragan Paunović kaže za Južne vesti da su privrednici u Srbiji već imali negativna iskustva 2008. godine i da novi talas krize moraju da sačekaju spremni.

- Često se postavlja pitanje ko treba da bude nosilac razvoja, veliki privredni subjekti ili mala i srednja preduzeća. U Pirotu imamo dobar primer "Tigra" koji predstavlja razvojni motor čitavog ovog kraja. Međutim, i mala i srednja preduzeća moraju da prate sve ekonomske trendove. Mislim da mala i srednja preduzeća moraju da se orjentišu da svoje proizvode i usluge plasiraju u regionu. To je njihova šansa da ostanu na tržištu. Tokom 2008. godine, kada je kriza pogodila čitav svet, mi smo imali veliki pad proizvodnje. Moramo da učimo na tom iskustvu i da ovog puta  predupredimo događaje – kaže Paunović.

U cilju što bolje prezentacije privrede Srbije, RPK Niš će pomoći i privrednicima odlazak na inostrane sajmove kako bi ono što bolje predstavili svoje proizvode. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Paraziti drustva

    07:10 // 25. 8. 2011.

    Ovaj sa cvikerima i ovaj do njega da nabroje objekte u kojima su ucestvovali u izgradnji.TESKO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nije lepo što nije uzeto neko kinesko.

Bot Čitalac

Tekst: Opština Žitorađa kupila novu “škodu” za skoro 5 miliona dinara

Pronađite nas na: