Sport

0

Pobeda Jelene, troje srpskih tenisera u finalu Sinsinatija

Autor: ZM

Izvor: Novi magazin

Pobeda Jelene, troje srpskih tenisera u finalu Sinsinatija

Jelena je loše počela meč - u prvom gemu spasila je pet brejk lopti, u trećem,  još dve, ali je Andrea realizovala osmu i povela sa 2:1, da bi potom na svoj servis stigla do 3:1. U ta četiri gema Jelena je uspela da nakupi 11 neiznuđenih grešaka.

U nastavku je Jelena zaigrala bolje i u 8. gemu uspela da oduzme servis Andrei i izjednači na 4:4.U naredna četiri gema obe teniserke su bile sigurne na svoj servis pa je prvi set morao da bude razrešen u taj brejku.

U taj brejku Jelena je igrala napadački, Andreu nije služio prvi servis i srpska teniserka je sa 7:4 uspela da dođe do prvog seta, koji je tzrajao 62 minuta.

Na početku drugog seta Janković nije menjala taktiku koja joj je donela prevagu - duboke lopte sa osnovne linije, dobro kretanje, pravovremeni izlasci na mrežu i posle 20 minuta igre imala je dva brejka prednosti i 4:0.

Andrea je do kraja uspela da osvoji jedan gem i posle 94 minuta igre konačan reultat bio je 7:6, 6:1. To je prva pobeda Jelene Janković nad Andreom Petković u njihova tri međusobna susretu.

Jelena će u finalu igrati sa Marijom Šarapovom koja je pobedila Veru Zvonarjevu 2:6, 6:3, 6:3 za 122 minuta.

Jeleni je ovo drugo finale ove sezone. U martu je izgubila od Anastasije Pavljučenkove u finalu Montereja. Protiv Šarapove ima skor 1:5. Jedinu pobedu ostvarila je 2007. u Birmingemu na travi, a poslednji put su igrale 2009. godine u Tokiju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR