Petak, 26.12.2008.

15:33

Crna Gora: Promene u Vladi

Crnogorska skupština izabrala je ministra finansija Igora Lukšića za potpredsednika crnogorske vlade.

Izvor: Beta

Default images

Istovremeno, potpredsedniku za ekonomsku politiku Vujici Lazoviću poveren je i resor novoosnovanog Ministarstva za informaciono društvo. Crnogorski premijer Milo Đukanović uvođenje trećeg potpredsedničkog mesta u Vladi i imenovanje Lukšića na tu funkciju obrazložio je potrebom "direktnijeg angažovanja" na uklanjanju posledica globalne ekonomske krize na crnogorsku ekonomiju.

Lukšić, kadar vladajuće Demokratske partije socijalista, zadržaće funkciju ministra finansija.

Skupština je izabrala Vujicu Lazovića, aktuelnog potpredsednika Vlade za ekonomsku politiku, za ministra za informaciono društvo.

Lazović je funkcioner Socijaldemokratske partije, manje članice vladajuće koalicije.

Ranije je iz Vlade objašnjeno da je novo ministarstvo izraz potrebe za "daljim unapređenjem korišćenja savremenih informacionih tehnologija".

Na dnevnom redu sednice je Predlog zakona o budžetu za 2009. godinu, koji je projektovan na 1,61 milijardu evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: