Utorak, 16.08.2011.

08:01

Obradović:Izbor EU-Kosovo besmislen

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je da ne očekuje da će Srbija da bude pred izborom Kosovo ili Evropska unija.

Izvor: Večernje novosti

Default images

''Ne očekujem da se desi tako nešto, ali ako do toga dođe, to moramo građanima jasno staviti do znanja'', rekao je Obradović za ''Novosti''.

Prema njegovim rečima, postavljati Kosovo kao uslov nema smisla u situaciji kada pet od 27 članica EU nije priznalo nezavisnost, a nije sporno da ova Vlada želi status kandidata i da otvori pristupne pregovore.

On je naglasio da socijalisti nemaju nikakvu dilemu i da bi, u slučaju postavljanja dilemeizmeđu EU i državne teritorije uvek izabrali državnu teritoriju.

Prema njegovim rečima, članstvo u EU nema smisla ako bi išlo na štetu državnih i nacionalnih interesa.

Ministar prosvete i nauke je o početku školske godine, kampanji i predizbornim koalicijama govorio u intervjuu za "Večernje novosti", koji u celosti možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: