Capital.ba

Anonimni: Bez brige, nećemo nauditi Fejsbuku

13.08.2011. / 15:49

NJUJORK, Mark Cukerberg i milioni korisnika Fejsbuka mogu da odahnu, ispostavilo se da “Anonimni” ipak ne žele da im naude.

Prije nekoliko dana internetom se brzinom munje raširila vijest da su “Anonimni” navodno najavili da će “zbrisati” Fejsbuk 5. novembra ove godine, a sve je bilo “začinjeno” i Jutjub videom koji je trebalo da bude “dokaz” o postojanju “Operacije Fejsbuk”.

Međutim, član “Anonimnih” je u svom statusu napisao da je u pitanju veliki nesporazum, i da je njihov cilj zapravo bio da skrenu ljudima pažnju na pitanje privatnosti korisnika Fejsbuka.

Vijesti o “zavjeri” proširile su se kada su “Anonimni” kreirali nalog na Tviteru i na Jutjubu postavili video pod naslovom “Poruka od ‘Anonimnih’: Operacija Fejsbuk, 5. novembar 2011”, sa ciljem da skrenu pažnju na svoju namjeru da unište Facebook zbog narušavanja privatnosti korisnika.

“Sredstvo komunikacije koje toliko obožavate biće uništeno”, govorio je jezivi kompjuterizovani glas.

Ali, Spikizi, član “Anonimnih” objasnio je za sajt Gavker da je glavni cilj “Operacije Fejsbuk” da ljudima skrene pažnju na činjenicu da Fejsbuk čuva privatne podatke korisnika i nakon brisanja naloga.

“Napad na Fejsbuk bi bio besmislen. Čak i kada bismo uspjeli, Fejsbuk ima mnogo korisnika, a mi želimo da pomažemo ljudima, a ne da ih na bilo koji način ugrožavamo i povređujemo”, dodao je on.

Ipak, izvor videa postavljenog na Jutjub ostao je nepoznat, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!