Dostupni linkovi

Paravinja ne zna ko je ubio Dadu Vujasinović


Dragan Paravinja danas je pred Županijskim sudom u Šibeniku izjavio da ni na koji način nije umiješan u smrt srpske novinarke Dade Vujasinović, javljaju hrvatski mediji.

Paravinja, koji se, između ostalog dovodi u vezu sa smrću Vujasinovićeve 1994. godine, tokom današnjeg saslušanja govorio je o svojim susretima s njom koji su se dogodili koji su se dogodili otprilike godinu ili dvije prije njene smrti.

Branko Baica, advokat Parvinje, rekao je da njegov klijent nije konkretno poznavao Vujasinovićevu, da se sa njom susreo samo dva puta, a da su u kontakt došli preko Paravinjinog rođaka ,te da njegov klijent misli da je i on ubijen.

Današnje ispitivanje Paravinje u Šibeniku trajalo je tri sata, a saslušanju nisu prisustvovali predstavnici srbijanske policije. Oni su tražili a dozvolili nadležni organi u BiH, koji su ga izručili Hrvatskoj.

Pred Županijskim sudom u Šibeniku Paravinju, koji je u Hrvatskoj osumnjičen za ubistvo maloljetne Antonije Bilić, danas nisu smjeli ispitivati o tom slučaju.Paravinja je u BiH osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja. U Hrvatsku je privremeno izručen zbog ispitivanja u vezi sa nestankom Bilićeve, a i Srbija ga traži zbog silovanja i pokušaja silovanja.
XS
SM
MD
LG