Sreda, 03.08.2011.

09:21

"Nibens": Novi rok i protest

Predstavnici putara "Nibens grupe" nisu postigli dogovor o odlaganju naplate potraživanja sa AIK bankom, koja je njihov najveći poverilac. Bankama dat novi rok.

Izvor: B92

Default images

Predstavnici preduzeća "Nibens" ponudili su bankama da do četvrtka uslaglase svoje stavove o načinu rešavanja problema tih preduzeća.

Istovremeno, sindikati preduzeća "Beograd", "Bačka put", "Niš", "Vranje" i "Kragujevac", koja su u "Nibens grupi", protestovaće u četvrtak ispred prostorija AIK banke, svako u svom gradu, zbog neisplaćenih zarada radnicima.

Zaposleni su, kako je navedeno, prinuđeni na protest zbog toga što AIK banka i "Putevi Srbije" ne mogu da se dogovore i prevaziđu prepreke, kako bi se zaposlenima u tim preduzećima isplatile zarade koje nisu primili od marta.

AIK banka tvrdi suprotno

AIK banka, s druge strane, tvrdi da su poslovne banke dogovorile principe plana restrukturiranja te grupacije, kojim će se omogućiti deblokada računa i reprogramiranje obaveza tog poslovnog sistema.

Banke su to dogovorile, kako je navedeno u saopštenju, u utorak na sastanku u Agenciji za privatizaciju.

"Zahtev privrednih društava iz sastava 'Nibens grupe' za isplatu zaostalih zarada pogrešno je usmeren na AIK banku, koja ni po kom osnovu nije dužnik ovoj grupaciji, niti njihov investitor", ističu u banci.

"Imajući u vidu izuzetno složenu ekonomsko-socijalnu situaciju u 'Nibens grupi' AIK banka je i tom prilikom pokazala partnersko razumevanje u rešavanju tih problema i iskazala spremnost da sačeka sve investitore te grupacije u isplati založenih potraživanja, kako bi se omogućila isplata zarada putarima", navodi se u saopštenju.

Pismo takve sadržine, sa predlogom protokola, već je dostavljeno Putevima Srbije, kao najznačajnijem investitoru "Nibens grupe", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

13 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: