Srbija

Utorak, 02.08.2011.

15:11

Odložen dogovor Nibensa i AIK banke

Nibens nije postigao dogovor o odlaganju naplate potraživanja sa AIK bankom, ali su bankama dali rok do četvrtka da se usaglase i rešavanju problema tih firmi.

Izvor: Tanjug

Default images

Radnici su od AIK banke tražili da odlože naplatu potraživanja kako bi mogli ponovo da primaju plate i rade.

Međutim, ta banka je, kaže predsednica Samostalnog sindikara putara Srbije Sonja Vukanović, tražila od Puteva Srbije garanciju da će platiti AIK banci taj novac bez obzira da li će ga radnici Nibens grupe zaraditi.

Vukanović ističe, da generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak takve garancije nije hteo da potpiše.

Putari traže od AIK banke da se privremeno, na mesec dana, odloži naplata dugova, iz sredstava koje Nibens grupa dobija za održavanje puteva, a na osnovu ugovora koji ima sa Putevima Srbije.

Banke, kao najveći poverioci putara Nibens grupe, potražuju između 110 i 130 miliona evra.

Na današnjem sastanku u Agenciji za privatizaciju su, prisustvovali, direktor te agencije Vladislav Cvetković, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predstavnici banaka.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, koji je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, je prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju unapred založio novac koji Nibens grupa treba da dobija za održavanje puteva.

Vukanovićeva je precizirala da preduzeća koja su članovi Nibensa imaju potpisane ugovore sa Putevima Srbije za održavanje magistralnih i regionalnih puteva.

Putevi Srbije plaćaju svakog meseca, a taj novac je Đurašković založio prilikom zaduživanja kod banaka, kazala je Vukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

14 h

Podeli: