Inspekcija zaplenila 200 automobila

Uprava za inspekcijske poslove je u prethodne dve godine u Novom Sadu oduzela 200 vozila divljim taksistima i onima koji nisu imali sve potrebne dozvole.
Uprava za inspekcijske poslove je u prethodne dve godine u Novom Sadu oduzela 200 vozila divljim taksistima i onima koji nisu imali sve potrebne dozvole. Kada se taj podatak uporedi sa ciframa iz drugih gradova, novosadski inspektori su najrevnosniji u Srbiji jer je, na primer, u Beogradu za isto vreme zaplenjeno tek četrdesetak vozila.

Za sad se zaplenjeni automobili čuvaju na dve lokacije u gradu, dok sud ne odluči da li će vozilo biti vraćeno ili trajno oduzeto, piše Blic. Ako sud proceni da Grad zadrži te automobile, oni će biti ponuđeni građanima na javnoj licitaciji.

Osim nelegalnih taksi vozila, inspektori sklanjaju sa ulica i vozila koja duže vreme stoje na parkinzima u havarisanom stanju. I ta kola se nude Novosađanima koji žele da ih preprodaju u delovima, a na prethodnoj licitaciji 67 vozila je prodato za oko 780.000 dinara.

  • Misko

    27.08.2011 17:57
    Porez na gaće
    Još malo pa će nam uvsti i porez na nošenje gaća.
    Tako da će vam trebati posebna dozvola za nošenje gaća , koju ćete morati plaćati jedmom mesečno, isto kao i dozvole za taxiste. Pa ako ne platite - Odu Gaće.

    To je ono što se dešava u srbiji, a biće i gore.
  • Vucko7

    30.07.2011 05:49
    Divlji Taxisti
    Radio sam taj posao godinu dana i imao sve potrebne papire i dozvole .Za to vreme divljaci rade bez ikakvih papira i deru ljude . Neki možda i vozačku nemaju . I sada su oni pametni a mi redovni - glupi . Tako i jeste kad im to grad dozvoljava .Verovatno neko ima lične koristi od njihovog rada- jer je to jedino logično objašnjenje . Zamislite , kad dođe neko iz drugog grada i naleti na stanici prvo na divljaka .Lep utisak kod gostiju o Novom Sadu u startu.
  • 29.07.2011 16:55
    Poenta je...
    Loše ste procenili. Oni ne sklanjaju krševe stare pola veka, pa to se ne može prodati. Sklanja se(i oduzima)samo havarisano novije vozilo da bi se grad(stranački otpad) namirio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti